Angajații și persoanele cu dizabilități de la Internatul psiho-neurologic din Bădiceni au primit echipamente anti-Covid-19

0
38

  Circa 1700 de persoane cu dizabilități și angajații instituțiilor rezidențiale din Bălți, Cocieri, Orhei, Hâncești, Brânzeni și BĂDICENI sunt asigurați cu măști, mănuși, ochelari protectori, viziere, dezinfectant și încălțăminte de protecție. Echipamentul a fost achiziționat cu suportul UE, comunică MOLDPRES.

  Distribuirea echipamentului a avut loc astăzi, la evenimentul de lansare a proiectului „Siguranța și drepturile persoanelor cu dizabilități intelectuale și psihosociale din instituții în perioada pandemiei cu COVID-19”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Keystone Moldova. Costul total al proiectului constituie 60 000 de euro.

  Pe lângă echipamente în cele șase instituții de tip rezidențial urmează să fie desfășurate activități de informare despre măsurile de prevenire și măsurile individuale de protecție; în acest scop, vor fi instalate monitoare video și va fi derulată informație în limbaj ușor de înțeles pentru persoanele cu dizabilități. „În această perioadă de criză, UE și statele sale membre – Echipa Europa – acționează  împreună pentru a oferi suport cetățenilor din Republica Moldova, mobilizând resurse, asigurând furnizarea de echipamente de protecție, stimulând cercetarea și susținând țările partenere. Atenția acordată incluziunii sociale și siguranței persoanelor cu dizabilități este prioritară. Asistența oferită prin intermediul acestui proiect din partea Uniunii Europene este pentru persoanele care necesită cel mai mult acest suport, mai ales în condițiile pandemiei COVID-19” a menționat Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova. 

  Proiectul va spori și accesul persoanelor cu dizabilități la Serviciul de asistență telefonică gratuită pentru persoanele cu dizabilități, pentru a beneficia de suport informațional și psihologic și pentru a preveni cazurile de abuz, neglijență sau încălcarea drepturilor. Astfel, 30 de telefoane mobile vor fi donate persoanelor cu dizabilități din instituții, fiind instruiți în domeniul Auto-reprezentării cu privire la drepturi și suport de la egal la egal.

Articolul precedentCum poți fi  „un pic gravidă” sau Cine i-a dezlegat ochii Themisei?
Articolul următor+777 cazuri noi de COVID-19: Și la Soroca sunt noi infectați
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.