Amintiri din copilărie… cu Viorica Gaja

0
109

Pe timpul când copiii nu știau de computer, Internet și telefon mobil, când străzile de pe Bujărăuca erau asurzite de vocile copiilor jucăuși, noaptea se făceau multe șotii zămislite de cu zi. Îmi amintesc cum noaptea legam pe partea cu încheietură a unui bold o bucată de ață lungă și înfigeam un cartof, iar ascuțitul îl înfigeam în rama geamului vecinilor, ca la tragerea aței cartoful să bată în sticlă, făcându-i să iasă afară pentru a vedea cine-i.

Și iată într-o seară, făcând șotia și ascunzându-ne după a treia bătătură la geam, stăpânul s-a priceput și a sărit pe fereastra din spatele casei și încetișor, cu o vărguță în mână, a apărut pe neașteptate lângă noi cu cuvintele: „Las’ că vă arăt eu vouă!”, dar până a ajuns la ”arăt eu vouă” noi deja nu mai eram acolo.

Află și alte amintiri din copilăria sorocenilor aici – observatorul.md/tag/amintiri-din-copilarie

Articolul precedentGrecia rămâne închisă pentru moldoveni
Articolul următorAmintiri din copilărie… cu Gheorghe Duminică
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.