Amintiri din copilărie… cu Constantin Nesterenco

0
276

Există mai multe feluri de educaţie: educaţie prin muncă, artistică, ecologică, economică, fizică ș.a. De fapt, părinţii mai mult m-au educat prin intermediul cuvântului. Ţin minte doar o dată, la vârsta de cinci ani, am fugit la Nistru, cu o anvelopă, şi ne distram pe la mijlocul Nistrului. În rezultat, ”am primit-o” cu o plasă împletită, pentru cumpărături, care era în fiecare familie.

Cu colegii nu prea ne băteam, statutul că ”părinţii erau pedagogi” nu-mi permitea. Trebuia să rabd, să țin în mine, dar cineva credea că am frică, deși aveam o pregătire fizică foarte bună. Odată tatăl m-a întrebat de ce sunt cam trist și i-am spus că uneori mulți își fac de cap, dar eu trebuie să rabd, deoarece sunteți pedagogi… Atunci tatăl mi-a permis să răspund puțin, dar corect, dacă este agresiune din partea cuiva. ”Permisul” a fost cu roade bogate, deoarece cam în fiecare seară la poartă au început să vină părinții celor la care le-am ”răspuns” la agresiune. Atunci tatăl și-a retras ”permisul”, dar acest timp a fost suficient pentru autoafirmare.

Află și alte amintiri din copilăria sorocenilor aici – observatorul.md/tag/amintiri-din-copilarie

Articolul precedentRecorduri mondiale stabilite de copiii (III)
Articolul următorAmintiri din copilărie… cu Loreta Bîcu
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.