Amenajarea resurselor forestiere ÎS Soroca

0
47

Anul 2016 parcurge cu lucrări de reamenajare a fondului forestier gestionat de Întreprinderea pentru silvicultură Soroca. Lucrările în teren sunt efectuate de către colaboratori ai Institutul de cercetări și amenajări silvice (ICAS).

În ocolul silvic Șolcani, lucrările de amenajare sunt elaborate de către Veceslav Grîu, lucrător I.C.A.S. “În anul 2003 am luat parte la efectuarea prelungirii valabilității amenajamentelor din cadrul ÎS Soroca. Amenajarea se face odată la 10 ani. Aceste amenajări sunt necesare pentru reducerea impactului negativ a activității umane asupra fondului cinegetic, cercetări științifice, cunoașterea terenului forestier ș.a”, ne-a declarat domnul Grîu.

Pe baza materialelor elaborate de către lucrătorii în silvicultură, pentru următorii 10 ani se efectuează lucrări de extindere, regenerare și conservare, construcția ecologică și folosirea rațională a resurselor forestiere.

Pentru efectuarea lucrului sunt folosite clinometrele suunto, care reprezintă un clinometru portabil compact pentru măsurarea înălțimii, unghiul pantei în grade sau procente.

Clinometru suunto

Întreprinderea pentru silvicultură Soroca a fost fondat în anul 1960 și este amplasată în zona de nord a țării.

Întreprinderea este constituită din patru ocoale silvice: Soroca, Cuhurești, Șolcani și Florești.

harta Baxani

Gabriela Vrancean, stajiară, FJŞC USM

Articolul precedentFestivalul Medieval în IMAGINI/ VIDEO
Articolul următorVeşti bune de la Şeptelici (GALERIE FOTO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.