Alimentele care nu trebuie consumate de pisica ta. Este interzis să îi dai așa ceva

0
161

Anumite alimente obișnuite ale oamenilor le pot face rău animalelor de companie, iar în cele mai dramatice situații s-ar putea dovedi chiar fatale pentru ele. În cazul în care animalul tău mănâncă orice și oricât, ar trebui să discuți cu medicul veterinar înainte de a-i da anumite alimente, întrucât, chiar și cantități mici, acestea i-ar putea provoca probleme grave de sănătate.

Alimentele care nu trebuie consumate de pisica ta

Ciocolata

Animalul de companie nu ar trebui să mănânce ciocolată. Ea poate să provoace insuficiență renala la câini, iar cea neagră este periculoasă pentru ei.

Ceapă și usturoi

Patrupedele nu trebuie să consume ceapă și usturoi întrucât sunt toxice pentru ele. Dacă le-a mâncat, acestea i-ar putea afecta celulele roșii din sânge sau le-ar putea provoca iritații gastroinestinale.

Oase fierte

Oasele pe care i le dai câinelui nu trebuie să fie fierte, întrucât cele fierte au așchii, care îl pot răni. Fragmentele le pot provoca constipație sau, în cele mai rele cazuri, pot să le provoace perforarea intestinelor, fapt care i-ar putea fi fatal.

Ouă crude sau ficat

Cu toate că proteinele sunt o parte esențială a hranei pisicii, anumite tipuri de proteine pot fi dăunătoare pentru sănătatea lor. Dacă pisica mănâncă ouă crude, ea poate să sufere o toxiinfecție alimentară, dar acest lucru poate să îi afecteze posibilitatea de a absorbi vitamina B, biotină, din cauza prezenței proteinei avidin în albușul de ou. În cazul în care pisica ta mănâncă o cantitate mare de ficat, ea poate să provoace intoxicarea cu vitamina A, afectându-i oasele și ducând la osteoporoză.

Alcool

La fel ca și la om, și la animale alcoolul poate dăuna grav sănătății. Alcoolul le poate provoca vărsături și le poate afecta sistemul nervos central.

Alimente cu xilitol

Animalul de companie ar trebui să stea departe și de xilitol, un îndulcitor artificial pe care-l conțin multe gustări dulci, dar și în multe tipuri de gumă de mestecat.

De asemenea, specialiștii îți recomandă să eviți să îi oferi pisicii tale resturi de la masă. Acest lucru încurajează cerșitul, poate să contribuie la creșterea în greutate și îi poate afecta sistemul digestiv. Și alimentele grase sau prăjite pot fi prea grele pentru pisica ta și pot să ducă la diaree.

Și nu uita: dacă ai motive să crezi că pisica ta a mâncat ceva toxic, atunci trebuie să te adresezi medicului veterinar, care îți ca recomanda cel mai bun mod de acțiune. În plus, ar trebui să iei și măsuri preventive și să păstrezi substanțele și alimentele toxice în locul în care pisica sau câinele tău nu ajunge.

sursa: playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.