Alimentele care devin toxice în cuptorul cu microunde. Nu le mai încălzi aşa, avertizează specialiştii!

0
403

Cuptorul cu microunde sare în ajutor tuturor la nevoie, iar multe doamne aleg să bage mâncarea la încălzit acolo pentru a scăpa de alte vase murdare. Cu toate astea, aparatul electrocasnic nu este cea mai bună variantă atunci când vine vorba despre anumite alimente. Experții au făcut o listă cu ingredientele pe care trebuie să le eviți.

Usturoi: specialiștii au susținut că printre produsele contraindicate se află și usturoiul. Acesta poate fi dăunător sănătății și își pierde proprietățile vindecătoare dacă este încălzit astfel. De asemenea, el nu mai are un gust la fel de puternic.

Broccoli: situația este similară în cazul acestei legume. Beneficiile sale scad la 97%, după ce intră din nou în contact cu leguma. Mai mult decât atât, își pierde din textura crocantă și devine prea moale.

Fructe congelate: specialiștii nu recomandă deloc nici dezghețarea fructelor congelate la microunde pentru că în acest caz glucoza pe care o conțin se va transforma într-o substanță cancerigenă.

Sfaturi

În același timp, experții acordă o atenție deosebită faptului că niciun aliment nu poate fi încălzit în recipiente de plastic. Cel mai bine este să renunți la astfel de recipiente și să pui produsele dorite într-un castron cel puțin din ceramică.

De asemenea, în cazul în care ai de încălzit supă cremă sau ciorbă de orice fel, este indicat să pui aparatul la un timp mai mare decât crezi că ar avea nevoie.

Poate mulți nu își dau seama pentru că se grăbesc, dar vasul ajunge prima oară să fie încălzit cu putere, ulterior alimentele din interiorul său.

Încearcă să te gândești la timpul necesar și să pui din prima minutajul de care ai nevoie pentru ca prânzul tău să fie gata fără să aștepți mult după el.

sursa: playtech.ro

Articolul precedentA fost instituit Punctul de conducere a Centrului Militar Teritorial Soroca
Articolul următorSecretul pentru cea mai bună varză murată

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.