Alba-neagra la Visoca: EFA merge glorios spre promovare, iar FC se retrage din campionat

0
306

Campionatul Republicii Moldova la fotbal. Liga a 2-a. Seria Nord

   Etapa a 12 din eșalonul al treilea a fotbalului basarabean este una istorică pentru fotbalul sorocean, în general, și cel visocean, în special. Or, după ce ne-am lăudat, cu și fără ocazie, că localitatea din nordul raionului este unica în republică (poate chiar și în Europa), care are două echipa participante într-un campionat de anvergură, de acum înainte și Visoca intră  „în normalitate” – adică, rămâne cu o echipă. Gurile rele îmi șoptise că FC Visoca s-ar fi retras din competiție, iar „înfrângerea tehnică” din partida cu FC Țarigrad (de altfel, o formație care putea fi învinsă, pe teren, de „echipa primăriei”) a confirmat presupusele zvonuri. Oricum, trebuie menționat efortul depus în acești câțiva ani de Grigore și Andrei Pleșca, dar fără bani este greu să participi într-un campionat, darămite să faci și performanță…

Bila albă vine de la formația EFA, care merge cu pas cadențat spre Liga 1-a, iar scorul de hochei înregistrat și în această etapă nu mai lasă loc pentru dubii – patronul și cei care administrează echipa pot pune șampania la rece, fiindcă nu văd cum visocenii ar putea pierde un loc pe podium și, implicit, unul din cele trei complete de medalii. Este drept că și Vulturii Cutezători merg ceas, dar, în schimb, se pare că FC Olimpia a pierdut contactul cu cele două rivale – diferența de 11 puncte (!) poate fi remontată, bineînțeles, dar pentru ca minunea să se întâmple trebuie ca visocenii sau/și sângerenii să piardă patru meciuri, minimum. Lucru, puțin probabil, fără îndoială. Ba mai mult, când vorbim de EFA clasarea pe un loc doi sau trei nu cred că o să satisfacă orgoliile celor care pun suflet și bani în această echipă – dacă nu promovează anul acesta, atunci când?

Cum și era de așteptat, meciul cu FC Pepeni, în deplasare, a fost pentru cei de la EFA un simplu galop de sănătate – după cele 90 de minuute de joc înregistrându-se o nouă victorie cu scor de hochei, 5-2! Victoria oaspeților a fost consemnată încă în prima repriză, când au marcat Andrei Stratan (minutul 9), Alexandru Cristioglo (11,31) și Dionisie Gheiceanu (43), iar în mitanul secund a mai strălucit și Daniel Lungu (65). Coraborat cu ceea ce s-a întâmplat în celelalte meciuri, acest rezultat trebuie să dea aripi echipei care are cel mai bun atac din serie!

Pe de altă parte, o nouă înfrângere a suferit echipa FC Inter. Chiar dacă sorocenii au fost o nucă tare pentru „feroviarii” din Ocnița, până la urmă oaspeții au plecat acasă cu cele trei puncte. Golul victoriei a fost marcat, din penalti, de cel mai bun jucător al Locomotivei – Rostislav Garganciuc (55). Replica gazdelor, repet, a fost una bună, dar…prea mari sunt problemele de la echipă, pentru ca să apară și rezultatele.  De etape bune banca de rezerve a sorocenilor este goală, iar completarea lotului măcar cu 11 (!) fotbaliști este o problemă. Bunăoară, în această etapă la ora meciului erau prezenți doar 9 (!) jucători, inclusiv portarul echipei a întârziat câteva minute. Se creează impresia că, la Soroca de echipa de fotbal (cândva o formație cu pretenții la promovare) se ocupă o singură persoană – antrenorul Marin Rusu, ceilalți oficiali mulțumindu-se cu rolul de spectatori pasivi. De altfel, nici spectatori nu-i poți numi, fiindcă nu prea i-am văzut la meciurile echipei, în ultima vreme. Ca să nu zic că, problemele formației FC Inter sunt legate direct și de faptul că în campionatul raionului Soroca din acest an, de unde ar putea fi selectați fotbaliști, au participat doar 4 (!) echipe! Pentru comparație, în campionatul raionului Anenii Noi, care este mai mic ca raionul Soroca, participă peste 20 (!) de echipe, în două ligi…

De altfel, în această etapă au fost înregistrate și câteva rezultate surprinzătoare: FC OLIMPIA-FC EDINEȚ: 1-2; FC INTER-LOCOMOTIVA: 0-1; CF BARSA-VULTURII CUTEZĂTORI: 1-4 (pentru „vulturi” unul din goluri a fost marcat de soroceanul Valentin Bacalâm); FC GRĂNICERUL-CF RÂȘCANI: 2-3; FC VISOCA-FC ȚARIGRAD: 0-3 (înfrângere tehnică).

La zi, clasamentul se prezintă astfel:

ECHIPA MECIURI VICTORII EGALITATI INFRINGERI GOLAVERAJ PUNCTE
Vulturii Cutezători  VULTURII CUTEZĂTORI 12 11 1 0 31-5 34
EFA Visoca EFA VISOCA 12 10 1 1 36-11 31
CF Locomotiva  CF LOCOMOTIVA 12 8 3 1 32-8 27
FC Olimpia FC OLIMPIA 12 6 2 4 31-21 20
FC Grănicerul  FC GRĂNICERUL 12 5 1 6 16-19 16
CF Edineț CF EDINEȚ 12 4 4 4 22-22 16
CF Barsa  CF BARSA 12 5 0 7 27-26 15
CF Râșcani CF RÂȘCANI 12 5 0 7 19-29 15
FC Visoca FC VISOCA 12 3 2 7 18-33 11
10 FC Pepeni FC PEPENI 12 3 1 8 13-25 10
11 FC Țarigrad FC ȚARIGRAD 12 3 0 9 10-33 9
12 FC Inter FC INTER 12 1 1 10 12-35 4

 

Etapa a 13-a se va desfășura pe data de 4 noiembrie, cu începere de la ora 13:00. Sorocenii de la FC Inter joacă la Sângerei, cu Vulturii Cutezători și, în cazul unei victorii, ar putea ajuta formația EFA să urce pe primul loc. La rândul lor, cei de la EFA au meci greu la Edineț. În celelalte meciuri se întâlnesc CF Râșcani-CF Barsa, FC Țarigrad-FC Grănicerul, Locomotiva-FC Olimpia. (Dan AOLEI)

Articolul precedentVeste bună pentru somnoroși: ziua de duminică, 29 octombrie, va avea 25 de ore!
Articolul următorCare este mai veche: orașul Soroca sau Cetatea?
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.