Ajutor frățesc de la București: 42 de lucrători medicali au venit  în Republica Moldova, pentru a ajuta colegii în lupta cu coronavirusul

1
513

Astăzi, 30 aprilie, 42 de medici și asistenți medicali au sosit în Republica Moldova, pentr u a ajuta colegii în lupta cu coronavirusul. Echipa de medici şi asistenţi medicali cu specializări în Anestezie şi Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgenţă şi Medicină Internă va desfăşura activităţi de acordare a asistenţei medicale şi îngrijire a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, precum şi misiuni de instruire a personalului medical din unităţile sanitare din Bălţi, Chişinău şi Cahul pentru o perioadă de 15 zile.

Pentru buna desfăşurare a activităţilor, Ministerul Apărării Naţionale contribuie cu 10 sisteme de izolare şi transport al personalului contaminat cu agenţi biologici, echipamente care vor fi donate, la finalul misiunii, Republicii Moldova… Premierul României, Ludovic Orban, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, au petrecut echipa medicală de la Iași. (INFO OdN, Foto: Digi24)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.