Acte de vandalism în parcul „Grigore Vieru”: Polițiștii caută făptașii

0
80

La finalul săptămânii trecute, o soroceancă și-a exprimat indignarea pe o rețea de socializare, după ce, pe parcursul nopții, la 8 februarie, persoane necunoscute au comis acte de vandalism în parcul „Grigore Vieru”. Acestea au deteriorat câteva bănci, felinare și au sustras becurile LED. „O furtună de descreierați a trecut noaptea prin parcul central? A fost atenționare de vreme rea, dar nici chiar așa!”, menționează autoarea postării, Ludmila Talmazan.

Contactat de Observatorul de Nord, Inspectoratul de Poliție Soroca s-a autosesizat în privința cazului dat. Oamenii legii urmează să depisteze persoanele care au comis aceste fapte. În cazul în care vor fi identificate, acestea vor fi trase la răspundere conform art.104 și 354 al Codului Contraventional.

Articolul 104. Distrugerea sau deteriorarea intenţionată a bunurilor străine
Distrugerea sau deteriorarea intenţionată a bunurilor străine, dacă fapta nu reprezintă o infracţiune, se sancţionează cu amendă de la 30 la 60 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 40 de ore.

Articolul 354. Huliganismul nu prea grav
Huliganismul nu prea grav, adică acostarea jignitoare în locuri publice a persoanei fizice, alte acţiuni similare ce încalcă normele morale, tulbură ordinea publică şi liniştea persoanei fizice, se sancţionează cu amendă de la 10 la 50 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 60 de ore.

Menționăm că, potrivit Primăriei municipiului Soroca, la finele anului trecut în parcul „Grigore Vieru” au fost instalate 30 de stâlpi cu felinare decorative.

În continuare vedeți câteva imagini recente cu parcul:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.