A.O. ”Pro Cooperare Regională” prezintă roadele proiectului „Crearea serviciului de suport instituțional pentru OSC din Regiunea de Nord a Republicii Moldova” / VIDEO

0
56

Astăzi la Bălți a avut loc Conferința de finalizare a proiectului „Crearea serviciului de suport instituțional pentru OSC din Regiunea de Nord a Republicii Moldova”. În cadrul evenimentului au fost prezentate Rezultatele și impactul acestui proiect derulat timp de doi ani. Ulterior a fost prezentat și rezumatul studiului ”Situația organizațiilor societății civile din Regiunea de Dezvoltare Nord”.

Celor prezenți le-au fost distribuite mai multe exemplare ale broșurii “Organizarea comunitară participativă”, iar primarul comunei Risipeni, raionul Fălești, Dumitru Mosoreti, a vorbit despre „Importanța parteneriatului ONG-APL în dezvoltarea locală. După aceasta au fost prezentate istoriile de succes, ale Asociației Obștești “Baștina” din satul Bălanul Nou, raionul Râșcani, și a Asociației Obștești “Optimiștii”, din satul Tîrnova, raionul Edineț.

Amintim că Asociația Obștească ”Pro Cooperare Regională” din Bălți a dat start proiectului în toamna anului 2019, având misiunea de a ajuta 18 organizații ale societății civile din Regiunea de Dezvoltare Nord. Scopul proiectului susținut financiar de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, ca parte a unui proiect mai mare cu genericul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, este de a “contribui la dezvoltarea instituţională şi consolidarea capacităţilor organizaţiilor societății civile prin crearea unui Serviciu de Suport Instituțional pentru OSC şi ca urmare creşterea rolului sectorului asociativ în implementarea politicilor publice la nivel local şi regional”.

Articolul precedentSorocenii sunt invitați să se vaccineze în centrele comerciale din municipiu / VIDEO
Articolul următorRaionul Soroca rămâne printre „lideri” la capitolul „infectare”. Ieri – alte 29 persoane.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.