A fost semnat contractul în valoare de peste 7 milioane de lei pentru reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca

0
553

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Consiliul Raional Soroca și SRL „Moldsercon” au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului de infrastructură „Valorificarea Patrimoniului istorico-cultural al Regiunii de Dezvoltare Nord prin reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul Soroca”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Ceremonia de semnare a contractului a avut loc miercuri, 8 iunie 2022, în incinta ADR Nord.

Conform contractului, în decurs de 12 luni, SRL „Moldsercon” s-a angajat să reabiliteze clădirea Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul Soroca, în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, cu detaliile de execuție, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a menționat că renovarea Muzeelor de Istorie și Etnografie din municipiile Soroca și Bălți sunt primele proiecte de reabilitare și modernizare a unor muzee din nordul Republicii Moldova, finanțate din surse financiare naționale. „Odată cu valorificarea patrimoniului cultural se vor dezvolta și destinațiile turistice în regiunea noastră. Cultura și turismul din nordul țării necesită susținere continuă”, a precizat șefa ADR Nord.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 7,39 milioane de lei, contribuția Consiliului Raional Soroca fiind de 10%. Aplicant este Consiliul Raional Soroca, iar parteneri sunt Primăria municipiului Soroca și Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării două noi proiecte de îmbunătățire a atractivității turistice. Unul dintre acestea este proiectul „Valorificarea Patrimoniului istorico-cultural al Regiunii de Dezvoltare Nord prin reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul Soroca”, depus de Consiliul Raional Soroca în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

SURSA: adrnord.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.