A fost elaborat un spot video care prezintă și Colegiul Tehnic Agricol din Soroca

0
101

Instituțiile din învățământul profesional tehnic agricol, subordonate Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) au organizat astăzi excursii virtuale în școli, pentru a promova oportunitățile de studii, a spori interesul tinerilor față de educația agricolă, precum și pentru a promova imaginea instituțională pe piața educațională, transmite MOLDPRES.

Astfel, Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul, Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor din Bălți, Colegiul Tehnic Agricol din Svetlâi, Colegiul Agroindustrial din Ungheni, Colegiul Agroindustrial din Râșcani, Școala Profesională din Bubuieci, Colegiul de Viticultură și Vinificație din Chișinău și Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, cu suportul proiectului Uniunii Europene ”DevRAM”, Partea I, au elaborat şapte spoturi video în care sunt prezentate detaliat instituțiile de învățământ vizate.

„Produsele digitale constituie surse de informare și de orientare în carieră a elevilor de gimnaziu și de  liceu, care sunt la etapa alegerii viitoarei profesii și care se îndreaptă spre învățământul profesional tehnic, precum și a adulților care doresc să-și actualizeze sau să-și perfecționeze pregătirea ori să-și schimbe meseria”, indică MADRM.

Potrivit directorilor instituțiilor nominalizate, tururile virtuale au menirea de a contribui la creșterea și promovarea imaginii instituțiilor, iar în contextul pandemiei COVID-19, când accesul în școli este restricționat, iar acțiunile de ghidare în carieră au trecut pe on-line, spoturile video reprezintă „cărți de vizită” binevenite  pentru diseminarea informațiilor și atragerea viitorilor studenți la studii.

Spoturile video au fost distribuite pe paginile web și de socializare ale instituțiilor de învățământ beneficiare, precum și pe pagina de Facebook a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Articolul precedentVezi pentru categorii de cetățeni este prevăzută indexarea pensiei, începând cu 1 aprilie
Articolul următorÎncă 917 persoane depistate cu Covid și 46 de persoane decedate. În raionul Soroca, 9 persoane infectate
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.