„În ultima vreme autoritățile, indiferent de culoare și apartenențe politice, sunt criticate că nu fac tot ce trebuie și ce pot să facă pentru a face viața noastră mai bună și mai destoinică timpurilor în care trăim. În mare parte aceste critici sunt justificate, dar altă dată suntem cu pufușor pe botișor și noi, acei care nu păstrăm ceea ce s-a făcut, ba dimpotrivă, distrugem de desfacem ceea ce alții fac cu multă trudă. Să zicem, la finele anului trecut autoritățile locale din Soroca au reparat o mică parte din faleza Nistrului, ba chiar au amenajat o pistă pentru bicicliști, lucru care nu s-a mai întâmplat cândva la noi. Sunt de aplaudat aceste eforturi, dar la fel de condamnat sunt și acțiunile reprobabile a unor cetățeni, care au un comportament profund iresponsabil. Personal am făcut observație unui grup de tineri, care mâncau semințe și aruncau cojile în preajma Cetății, dar am fost blamată și înjurată în cel mai urât hal. În consecință, vreau ca autoritățile, în speță organele de poliție, să i-a măsuri cu persoanele certate cu bunul simț, iar celor de la primărie le doresc să ducă până la sfârșit lucrul început… Apropo, ași vrea să știu dacă pista pentru bicicliști va fi continuată”. (Din adresarea la redacția a locuitoarei municipiului Soroca, Lucreția Vârlan).
Fără îndoială, problema sesizată de doamna Vârlan nu poate rămâne fără rezolvare și aici trebuie să-ș spună cuvântul administrația urbei, dar și cei de la comisariatul de poliție. În ceea ce privește, reparația falezei și amenajarea pistei pentru bicicliști, primăria municipiului, prin serviciu său de presă, comunică că în fiecare an vor fi reparați câte 250 metri din faleza Nistrului. Până în prezent, au fost deja parapetul și betonat asfaltic 209 metri din faleză. În total, în anul trecut pentru aceste lucrări au fost alocați 1.350.000 lei. (INFO OdN)
AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).