Trebuie să știi, dacă pleci în Italia

0
51

Din cauza creșterii semnificative a numărului de infectați cu coronavirus, Guvernul Italiei a impus măsuri restrictive mai dure pe întreg teritoriul țării, inclusiv de circulație.

Printr-un nou decret-lege aprobat de autorități, au fost impuse restricții de deplasare pe teritoriul țării, informează Ambasada Republicii Moldova la Roma. Noile restricții intră în vigoare din 6 noiembrie și se vor aplica până în data de 3 decembrie 2020. Astfel, este limitată circulația pe întreg teritoriul Italiei între orele 22.00 și 05.00, cu excepția cazurilor de muncă, de studiu și de sănătate.

Conform decretului, teritoriul Italiei va fi împărțit în trei zone – galbena, portocalie și roșie.  În zona ”galbenă” nu sunt prevăzute alte restricții decât cele instituite pe timp de noapte… În zona „portocalie”, este interzisă intrarea și ieșirea, iar deplasarea este permisă doar pe timp de zi, pe întreg teritoriul regiunii, pe motive de muncă, de sănătate și urgență… În zona „roșie” este interzisă intrarea și ieșirea, dar și deplasarea de la o localitate la alta. Circulația este permisă doar în localitatea de reședință, pe timp de zi, pentru a merge la muncă sau  pe motive de sănătate și alte urgențe.

Ambasada anunță că va veni în zilele următoare cu precizări despre modul în care vor putea participa moldovenii din Italia la turul doi al alegerilor președintelui Republicii Moldova, care vor avea loc la 15 noiembrie.

 


Articolul precedentVezi cum vei putea vota în turul doi din 15 noiembrie
Articolul următorÎn atenția zilierilor: o zi de muncă la cules fructe sau struguri se remunerează cu 200 – 350 lei
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.