Liber pentru drone: Nu mai este nevoie de permisiunea ACC pentru operarea dronelor-jucărie

0
110
Foto: pixabay.com

Autoritatea Aeronautică Civilă a simplificat procedurile de operare a aparatelor de zbor fără pilot în spațiul aerian național. Au fost introduse două noi categorii de aeronave fără pilot – Jucărie și Aeromodel, zborul cărora în spațiul aerian necontrolat (clasa G), până la o înălțime mai mică de 30 de metri, nu mai necesită obținerea unei permisiuni scrise de la AAC și coordonarea prealabilă cu serviciul de trafic aerian al ÎS Moldatsa, transmite IPN.

 

Persoanele care dețin drone ce întrunesc alte condiții, decât cele exceptate mai sus, se pot adresa în continuare Direcției Aviația Ușoară din cadrul Autorității Aeronautice Civile pentru a obține permisiunile necesare.

 

„Autoritatea Aeronautică Civilă este dispusă în continuare să contribuie la dezvoltarea domeniului utilizării aparatelor de zbor fără pilot, asigurând în același timp nivelul acceptabil al siguranței zborurilor și securității aeronautice, realizând aceste atribuții în condiții de maximă transparență”, se menționează într-un comunicat de presă emis de instituție.


Articolul precedentImpresii vis-a-vis de vizita virtuală la Telenești
Articolul următorMedicii Eugenia Rezuș și Valeriu Bordian sunt propuși pentru titlul de Сеtățean de Оnоаrе al Raionului Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.