Un studiu va cerceta impactul hidrocentralelor asupra Nistrului

0
109

În perioada următoare va fi realizat un studiu privind impactul curent și viitor al construcțiilor hidroenergetice de pe râul Nistru, anunță Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Proiectul este lansat de minister împreună cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), iar costurile de 550.ooo USD vor fi suportate de Guvernul Suediei. “Studiul va fi elaborat până la finele lui 2019 și le va oferi autorităților din Republica Moldova date actuale bazate pe dovezi despre potențialul impactului de mediu și socio-economic al construcțiilor hidroenergetice. Proiectul mai prevede elaborarea unei noi metodologii de estimare a eventualelor prejudicii asupra ecosistemelor acvatice, care urmează a fi aprobată de Guvernul Republicii Moldova. Experții vor instrui autoritățile pentru a utiliza respectiva metodologie. Societatea civilă va fi informată pentru a spori gradul de conștientizare față de subiectul securității resurselor acvatice. Organizațiile non-guvernamentale vor fi încurajate să participe la managementul bazinului râului Nistru” se spune în comunicatul ministerului.

Unul dintre obiectivele studiului va fi consolidarea capacităților de negociere a comisiei moldo-ucrainene de colaborare în domeniul protecţiei mediului şi dezvoltării durabile a bazinului râului Nistru. Acordul de constituire a comisiei a fost semnat în Italia acum 6 ani pentru utilizarea stabilă şi a protecția fluviului Nistru, fiind incluși reprezentanți ai administrației publice centrale şi locale, a instituțiilor științifice şi a organizațiilor non-guvernamentale de mediu.


Articolul precedentFOTOGRAFIA ZILEI: Începe pavarea parcului “Grigore Vieru”
Articolul următorLa Soroca a fost inaugurat biroul “Bunicii grijulii” (VIDEO)
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.