Ai rămas blocat pe traseu? Află ce trebuie să faci

0
41

În urma zăpezii care a căzut în această noapte, există pericole de blocaj pe drumuri și accidente rutiere. Astfel, Direcţia Situaţii Excepţionale Soroca recomandă conducătorilor auto să fie prudenți pe traseele din țară, iar automobilele să fie echipate corespunzător condițiilor meteo dificile.

În comunicat se menționează că, atunci când pornesc la drum, șoferii sunt atenționați să aibă rezerve de hrană și apă, haine groase, iar în portbagaj, nisip, lopată și lanțuri pentru anvelope, pentru a putea face față unor situații de urgență. Mai mult, este necesar ca bateria telefonului să fie încărcată, pentru a putea apela după ajutor către serviciile de urgență.

În condițiile în care s-ar putea să se rămînă pe traseu, în mașină, pentru mai mult timp, pînă la venirea ajutoarelor, este recomandat ca motorul să fie pornit și oprit dozat, pentru a preveni intoxicațiile cu gaz de eșapament.

În situaţii de risc, cetățenii sunt îndemnați să apeleze după ajutor, la Serviciul de Urgență 901, iar înainte de a porni la drum lung, să se informeze de avertizările meteo și de indicațiile autorităților, pentru a preveni situațiile de criză cu pericol pentru viață.


Articolul precedentCirculația pe străzile din municipiu, mai dificilă (FOTO)
Articolul următorCitește mâine în ziarul “OBSERVATORUL DE NORD”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.