La Cosăuți a fost amenajat un teren de joacă pentru copii (FOTO/VIDEO)

0
269

La Cosăuți a avut loc astăzi inaugurarea unui teren de joacă pentru copii, în cadrul unui proiect susținut financiar de Corpul Păcii SUA în Moldova și administrația publică locală, alături de întreaga comunitate. Cel mai mult au așteptat acest eveniment copiii, care au dat buzna la scrânciob și tobogan.

Părinții, dar și cei mici, s-au arătat încântați de această realizare și au mărturisit că duceau lipsă de un complex de joacă pentru copii. Până în prezent ei își petreceau o mare parte din timpul lor liber pe stadionul din centrul satului.

Aurica Osatiuc, coordonatoarea proiectului, a comunicat pentru Observatorul de Nord că înainte de a aplica pentru grant, a fost consultată opinia comunității. “În final, după ce am identificat cea mai stringentă necesitate, am elaborat un proiect care prevedea instalarea unui teren de joacă pentru copii, cu genericul “Să ne jucăm împreună”. La realizarea și implementarea acestuia a fost implicată o echipă întreagă de profesori ai gimnaziului Cosăuți, primarul satului, Mihai Gîtlan, voluntarii de la Corpul Păcii, părinți și copii. Cu ultimii am mers la Chișinău la apărarea proiectului. Contribuția în formă de grant a fost în jur de 88 mii de lei, iar din partea comunității 22 mii de lei”, informează profesoara de limbă și literatura română a gimnaziului din localitate.

Violeta Frimu-Patel, manager de proiect la Corpul Păcii SUA în Moldova:

Mai multe detalii despre eveniment, aflați în numărul de vineri, 27 octombrie, al ziarului “Observatorul de Nord”.

 

 


Articolul precedentCentre de Resurse pentru Tineri vor fi deschise în trei sate
Articolul următorCât costă promisiunile lui Dodon şi de ce oamenii mai cred în poveşti cu “zmei”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.