Grădinița nr.13 va avea o bucătărie nouă și un punct medical (FOTO)

0
195

La grădinița nr.13 din municipiul Soroca au loc reparații capitale a blocului alimentar și punctului medical. Asea Cojuhari, directoarea instituţiei de învăţământ preşcolar cu practici incluzive, ne-a comunicat că o parte din aceste lucrări sunt finanțate de către primărie, iar altele sunt efectuate cu suportul Unității Militare din cadrul Ambasadei SUA în Republica Moldova.

“Avem nevoie de acest proiect, deoarece bucătăria se afla într-o stare deplorabilă: teracota cădea, plitele și cuptorul nu erau funcționale. Noi nu avem un punct medical începând cu anii ’90. Grădinița noastră are și o misiune mai specială și de aceea avem nevoie de condiții bune de lucru”, a spus șefa grădiniței. În cadrul unei vizite la instituție, dumneaei ne-a arătat în ce stare se află la moment bucătăria și alte săli în care s-au început lucrările de reparație.

Pe lângă acestea, administrația planifică să îmbunătățească condițiile unei săli de grupă pentru copii. Aceasta în condițiile în care în jur de 100 de cereri depuse de părinți sunt în așteptare pentru a fi aprobate. Potrivit directoarei, pentru ca o nouă grupă să fie deschisă, inițiativa trebuie să fie susținută prin vot de către consilierii municipali.

Părinții se arată satisfăcuți de faptul că copiii lor vor fi alimentați corect și fără întârzieri. “Sunt foarte mulțumită pentru că se implementează un asemenea proiect, iar copiii se vor alimenta cu produse bine preparate”, zice Victoria Fornea, părinte.

“Sperăm ca proiectul să se încheie cu succes. Anterior copiii nu erau alimentați la timp, din cauza că tehnica de bucătărie era defectată și mâncarea se pregătea mai greu”, opiniază Maria, un alt părinte.

Până la finalizarea lucrărilor, copiii au fost repartizați în alte instituții preșcolare din localitate.

În prezent instituţia preşcolară nr. 13 este frecventată în jur de 200 de copii, dintre care 47 sunt copii cu nevoi speciale.


Articolul precedentCum s-a desfăşurat campania ,,Împreună pentru siguranţa ta”, la Cosăuţi
Articolul următorUrmărește FOTO și VIDEO de la Cupa Primarului municipiului Soroca la tir sportiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.