Egalitatea de șanse între bărbați și femei, discutată la o masă rotundă

0
60

Ieri a avut loc o masă rotundă în care s-a prezentat raportul pe auditul de gen efectuat în patru localități din raionul Soroca, și anume Schineni, Redi-Cereșnovăț, Șeptelici, Rublenița. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai administrației publice locale, organizațiilor politice, mediului de afaceri și societății civile.

Coordonatoarea proiectului „Clubul Politic al Femeilor pentru o Politică Loială, Umană și Solidară” la nivel local, Tatiana Covalciuc ne-a comunicat că „în cadrul proiectului a fost elaborat un audit de gen. Studiul a durat o lună de zile. Realizarea acestuia nu a fost ușoară. Am observat că la capitolul egalitate de șanse femeile sunt în mare parte discriminate. Puține femei ocupă funcții la nivel decizional. Studiul va mai continua”.

Prezentă la masa rotundă, primarul de Schineni, Silvia Leşan susține că femeia este capabilă să îmbine armonios cariera și familia. „Dacă femeia dorește, poate face lucruri mari. Mereu am încurajat femeile să se implice în comunitate. Avem în localitate multe doamne angajate în funcții de răspundere și încurajează și alte femei ca să se implice. Un factor foarte important este că noi ne susținem și ne încurajăm una pe alta. Desigur ne-au fost alături și bărbații”, adaugă doamna Leșan.

„Femeile ar trebui să fie mai curajoase. Cred că fiecare am avut ce învăța de la această întâlnire. În politică femeile se implică mai degrabă atunci când le ajunge cuțitul la os, când nu sunt de acord cu careva decizii ale actualei guvernări”, opiniază Victoria Andriuță, primarul satului Șeptelici, care a specificat că dacă vor urma acțiuni, mai multe femei vor fi implicate în politică.

Menționăm că Clubul politic al femeilor din Soroca activează de trei luni, iar în cadrul acestuia pot participa atât femei, cât și bărbați.

 


Articolul precedentParcul din preajma cetăţii dotat cu sistem de irigare (VIDEO şi FOTO)
Articolul următorPrimăria solicită ajutorul sorocenilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.