Drăgălina Mihalcean, Profesorul Anului 2024: ”Mă minuna mereu pixul mamei de culoare roșie…” / VIDEO

0
289

Drăgălina Mihalcean este profesoară de limbă și literatură română la Liceul Teoretic „Constantin Stere” din Soroca de 9 ani. În cadrul concursului republicat organizat de Ministerul Educatiei a fost distinsă cu titlul de „Profesorul Anului” si a primit premiul mare de 50 mii lei.

 Profesoara  mărturisește că a devenit pedagog nu din întâmplare, ci pentru că acesta a fost visul ei din copilărie. Crescută într-o familie în care mama ei era învățătoare, a văzut în cariera de pedagog un farmec aparte. Încă de mică era fascinată de pixul roșu pe care îl folosea mama sa și visa ca într-o zi să îl țină și ea în mână. Acest vis l-a urmat și a devenit realitate, împlinind o vocație care o definește.

Elevii  vorbesc cu drag despre ea, menționând că lecțiile pe care le ține sunt captivante și pline de momente interesante. Împreună, lucrează ca o echipă și fiecare elev este implicat în procesul de învățare, găsind motivație și plăcere în a descoperi subiecte noi. Deși unele teme pot fi dificile, profesoara reușește să le facă accesibile și interesante. Elevii o apreciază pentru capacitatea sa de a le capta atenția și de a face procesul educațional mai atractiv.

Dragalina Mihalcean afirmă că cea mai mare satisfacție a sa este atunci când vede progresul elevilor ei. Se simte binecuvântată și împlinită când îi observă evoluând, nu doar în domeniul limbii și literaturii române, ci și în ceea ce privește responsabilitatea și maturizarea lor. Fiecare succes al elevilor săi reprezintă pentru ea o bucurie, iar faptul că vine cu plăcere la școală este semnul că și-a ales profesia potrivită.

Reportaj video realizat în cadrul proiectului Jurnaliștii Civici, de la „Observatorul de Nord”, dacă vrei să faci parte din echipa noastră, ne poți scrie AICI.

Reporter: Ecaterina Muntean

Citiți și:

Drăgălina Mihalcean: ” La început, a fost greu să mă obișnuiesc cu ideea că foștii mei pedagogi îmi sunt deja colegi…”


Articolul precedentParaschiva Apetrea: Povestea unei femei care păstrează vie tradiția cusutului manual / VIDEO
Articolul următorSe așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Soroca, Cureșnița Veche, Inundeni și alte localități

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.