Proiect frățesc dintre Botoșani și Soroca: sunt planificate instalarea sculpturii lui Nicolae Bulat, a lui Grigore Vieru cu măicuța sa și a bustului lui Ion Druță

0
110

Primăria Municipiului Soroca informează că în prima zi a săptămânii doamna primar a Lilia Pilipețchi, împreună cu specialiștii primăriei, au avut o întâlnire de lucru la Primăria Municipiului Botoșani, din România, fiind găzduiți de primarul Cosmin Ionuţ Andrei. Agenda întâlnirii cu autoritățile locale de peste Prut, a avut în prim plan două proiecte depuse și aflate în evaluare.

Proiectele transfrontaliere ce au ca scop dezvoltarea celor două municipii, pentru Soroca prevăd termoizolarea și renovarea fațadei Grădiniței nr. 16, din sectorul Soroca Nouă (proiectul ”Renovări și Transformative pentru grădinițele Soroca și Botoșani”). Pe domeniul cultural se planifică instalarea bustului scriitorului Ion Druță, în Aleea Clasicilor din Parcul “Mihai Eminescu”, sculpturii stradale pe faleza Nistrului, dedicate lui Nicolae Bulat, cel mai mare promotor al istoriei Sorocii și a poetului Grigore Vieru alături de măicuța sa, în parcul care-i poartă numele. Activitatea are loc în cadrul Acordului de cooperare dintre cele două primării.


Articolul precedent„Sănătatea ta contează, renunță la alcool!”
Articolul următorTur ghidat prin raionul Drochia. Vila Boierilor, Izvorul Mare și Biserica de Lemn / VIDEO/ GALERIE FOTO
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.