Cetățenii români ar putea călători fără vize în SUA, din anul viitor, anunță ambasadorul român la Washington

0
23

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a anunțat că România a îndeplinit și ultima condiție pentru a face parte din programul Visa Waiver. El a afirmat că, cel mai probabil „în prima parte a anului viitor”, românii vor putea călători în SUA, fără vize, transmite Ambasada României în SUA, într-un comunicat.

Potrivit evaluării Ambasadei României în SUA, România a îndeplinit ultimul criteriu pentru a accede în Programul Visa Waiver: rata de respingere a vizelor pentru SUA a scăzut sub 3%.

*„Astăzi este o zi mare, o zi pe care am așteptat-o multă, multă vreme: de astăzi, România îndeplinește formal toate condițiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver,” a transmis ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru.

*„Ieri, s-a încheiat anul fiscal în Statele Unite, iar ultima condiție pe care România o mai avea de îndeplinit a fost satisfăcută. Sigur, așteptăm o confirmare de la partenerii americani în perioada următoare, dar evaluarea noastră, bazându-ne pe numărul de aplicații pentru vize din acest an, precum și pe trendul puternic descrescător din ultimii ani, este că România a coborât sub procentul de 3% al ratei de respingere,” a precizat ambasadorul. Astfel, primii români vor putea călători fără vize în Statele Unite, probabil, în prima parte a anului viitor.

sursa: moldova1.md


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentABSR Soroca-Baschet pășește cu dreptul în noul campionat: 75-74, cu Gloria din Chișinău
Articolul următorGazul pentru moldoveni: Prețul se reduce în octombrie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.