Apel fals la 112: Un locuitor din raionul Florești, sancționat cu 2000 de lei pentru chemarea fără motiv a poliției

0
30

La data de 20 august 2024, un locuitor al raionului Florești a fost acuzat de chemarea falsă a poliției, fapt pentru care i s-a întocmit un proces-verbal de contravenție. Incidentul a avut loc la 10 august 2024, când bărbatul a apelat serviciul de urgență 112, anunțând că un consătean l-ar fi violat pe ciobanul său. Apelul s-a dovedit a fi fals, iar instanța de judecată a analizat cazul în baza articolului 342 din Codul contravențional, care prevede sancțiuni pentru chemarea intenționat falsă a poliției.

Făptuitorul, a recunoscut că a apelat serviciul 112 într-o stare de ebrietate și a comunicat că ciobanul, un consătean, ar fi fost violat de alt locuitor al satului. În declarația sa din 20 august 2024, acesta a mărturisit că „a fost puțin servit” și că a sunat din cauză că ar fi fost mințit în legătură cu anumite lucruri personale. De asemenea, a recunoscut că acesta nu a fost singurul apel fals pe care l-a efectuat în acea perioadă, menționând un alt apel făcut la 12 august 2024.

Ciobanul, presupusa victimă a violului, a depus o mărturie în care a declarat că nu a fost victima niciunei agresiuni și că nu înțelege de ce consăteanul a făcut un asemenea apel. „Nu am fost violat de nimeni și nu am avut niciun conflict cu cineva în acea perioadă,” a afirmat ciobanul. Acesta a confirmat că a lucrat toată ziua cu oile și s-a întors la stână fără probleme.

.

Judecătoria Soroca, sediul Florești, a examinat cazul în lipsa inculpatului, care nu s-a prezentat la ședință, deși a fost înștiințat.  Instanța a decis aplicarea unei sancţiuni sub formă de amendă în mărime de 40 (patruzeci) unităţi convenţionale, ceea ce constituie 2 000 (două mii) lei.

 


Articolul precedentPUBLICITATE ELECTORALĂ / Renato Usatîi – DOAR PENTRU MOLDOVA!
Articolul următorCum arată cei mai la modă blugi din toamna anului 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.