Planul meu pentru Moldova este clar! Voi urma 3 obiective naționale

0
15

Publicitate electorală. Achitat din Fondul electoral.

Primul este grija pentru oameni, angajament care mi-a ghidat acțiunile întregului mandat. Chiar și în cele mai complicate momente, banii și resursele statului au fost, primordial, direcționate pentru a ajuta oamenii. În calitate de președinte, voi insista pe îndeplinirea următoarelor acțiuni pentru ca oamenii să trăiască mai bine:

Vom continua să încurajăm investițiile în economie și să creștem veniturile, pentru ca salariul minim lunar să ajungă la cel puțin 10 000 lei, iar salariul mediu să ajungă la 25 000 lei pe lună până în 2030.

Pentru a susține pensionarii care au muncit mult timp, dar au pensie mică, voi propune introducerea unei pensii minime pentru carieră lungă, de 3 300 de lei, pentru cei cu cel puțin 40 de ani vechime în muncă.

Vom asigura alimentație sănătoasă și gratuită, din contul statului, pentru elevii din clasele 1-9 (clasele primare și gimnaziu). Niciun copil nu trebuie să meargă la școală flămând. Copii sănătoși înseamnă o societate sănătoasă și inteligentă.

Vom acorda un adaos de 3000 lei pe lună timp de 12 luni pentru fiecare tânăr, tânără care se angajează la primul loc de muncă în domenii strategice pentru economia națională.

Tot ce am promis am făcut. Am promis că vom majora pensia minimă la 2 000 de lei și am majorat-o de peste 2 ori, adică de la 1 100 la 2 700 de lei. Pensia medie a crescut de la 2000 la 3900 de lei. Salariul minim lunar a fost dublat de la 2 200 de lei la 5 000 de lei, iar salariul mediu a crescut de la 8 000 la 14 000 de lei. Am crescut salariul personalului medical cu 25%, iar al celui non-medical – cu 85%. Doar în 2024, am majorat salariul în tot sistemul de învățământ pentru pedagogi și educatori cu 15%. În ultimii ani am sprijinit peste 10 mii de antreprenori autohtoni – finanțările de la stat pentru afacerile mici și mijlocii s-au majorat de 5 ori față de guvernarea precedentă, de la 200 de milioane la 1.3 miliarde de lei. Am crescut indemnizația la naștere la 20 000 de lei și oferim lunar câte 1000 de lei fiecărui copil de până la 2 ani.

Aceste lucruri arată că facem ceea ce promitem. Ajută-mă să înfăptuiesc planul pentru Moldova. Ieși la vot pe 20 octombrie!

 


Articolul precedentHai cu noi în Europa! Familiile tinere dintr-un oraș din județul Botoșani au condiții de viață ca la București / VIDEO
Articolul următorElevii și profesorii de la Redi-Cereșnovăț au fost instruiți cum să acționeze în caz de incediu / VIDEO/ GALERIE FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.