Cele mai frumoase Mănăstiri din România pe care le poți vizita în această toamnă

0
45

Vizita într-o mănăstire poate fi una dintre cele mai complexe experiențe. Aici poți să descoperi arhitectura deosebită a locului, picturi reprezentative, dar și să simți puterea vindecătoare a locului. Vezi mai jos recomandări pentru cele mai frumoase mănăstiri din România. Lăcașurile de cult sunt considerate locuri sfinte pentru minte și suflet. Un spațiu binecuvântat unde liniștea primează și în care poți să fii mai aproape de Dumnezeu, prin rugăciune, notează digi24.

Mănăstirea Voroneț
Mănăstirea Voroneț mai este denumită “Capela Sixtină a Estului” și se află în apropiere de orașul Gura Humorului, sat Voroneț, județul Suceava. Este o mănăstire ortodoxă construită în anul 1488 de către Ștefan cel Mare, unde se poate admira și astăzi faimoasa frescă „Judecata de Apoi”, pictura considerată una dintre cele mai importante opere de artă din lume, inclusă și în patrimoniul UNESCO încă din anul 1993. Mănăstirea Voroneț este faimoasă în România și pentru picturile murale de pe fațadă desenate în celebrul “Albastru de Voroneț”, scenele biblice desenate aici, și arhitectura gotică deosebită.

Mănăstirea Putna
Mănăstirea Putna este o altă locație pe care o poți vizita în județul Suceava, în apropierea orașului Vatra Dornei. Este un lăcaș de cult construit de Ștefan cel Mare într-un stil gotic moldovenesc, care datează în țara noastră încă din anul 1466. În interiorul mănăstirii se regăsesc picturi murale care surprind scene din viața lui Iisus Hristos, din Vechiul Testament, împreună cu portretele mai multor sfinți și domnitori ai Moldovei. Tot aici, o atracție importantă a locului, este și mormântul lui Ștefan cel Mare, care se găsește în interiorul bisericii.

Mănăstirea Neamț
Mănăstirea Neamț este situată în comuna Vânători-Neamț, județul Neamț, la poalele Munților Ceahlău. Este cel mai vechi așezământ monahal din Moldova, care datează din secolul al XIV-lea. Biserica din incinta mănăstirii a fost întemeiată de voievodul Ștefan cel Mare și poartă hramul Înălțării Domnului. În interiorul complexului mănăstirii se mai poate vizita și o bibiliotecă, o galerie de artă și un muzeu. Locul este cunoscut și pentru producția de icoane, picturi și obiecte de artă religioase pe care turiștii le pot achiziționa.

Citește articolul integral pe digi24.ro


Articolul precedentCum elimini condensul format pe geam cu un singur ingredient din bucătărie
Articolul următorCând începe bătrânețea? Vârsta la care suntem considerați oficial bătrâni
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.