La Şolcani a plouat cu plăcinte (GALERIE FOTO ŞI VIDEO)

0
78

Duminică în comuna Şolcani s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a Festivalului-concurs Regional de Tradiţii şi Obiceiuri Populare “La cuptorul cu plăcinte”. De dimineaţă festivalul a fost binecuvântat cu o ploiţă, iar mai apoi până la finele evenimentului a ieşit şi soarele. Sărbătoarea a început cu o paradă a portului popular, toţi oaspeţii au gustat din plăcinte, mămăliguţă, fripturică, sarmale şi alte bunătăţi pregătite de gospodinele şi gospodarii din Şolcani.

Meşterii populari şi-au prezentat lucrările în cadrul unei expoziţii, iar mai multe colective artistice au cântat şi dansat. Recitalul artistului poporului Mihai Ciobanu i-a făcut pe cei prezenţi să se încingă în hore, dar şi să verse lacrimi la auzul cântecului “Casa părintească nu se vinde”.

Citiţi articolul integral ca să aflaţi cine sunt câştigătorii concursului şi vedeţi o galerie foto de la festival în ziarul “Observatorul de Nord” de vineri.


Articolul precedentFotografia Zilei – Copilărie
Articolul următorÎntrebări frecvente la CTAS
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.