Ortodocșii de Stil Vechi intră în Postul Adormirii Maicii Domnului

0
89

Postul Adormirii Maicii Domnului (sau Postul Sfintei Marii) este unul dintre cele patru posturi importante din calendarul ortodox. Ortodocșii de stil vechi, care urmează calendarul iulian, încep acest post pe 14 august și îl țin până la 28 august, când se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului. În cadrul Bisericii Ortodoxe, acest post este considerat un timp de pregătire spirituală pentru a comemora înălțarea la cer a Fecioarei Maria.

Caracteristici ale Postului Adormirii Maicii Domnului:

  • Durată: Postul durează două săptămâni, de la 14 august până la 28 august.
  • Alimente permise: În acest post, se evită consumul de carne, lactate și ouă. Este un post destul de strict, asemănător Postului Mare, cu zile de ajunare completă sau cu consum limitat de mâncare. Uleiul și vinul sunt permise doar în zilele de sâmbătă și duminică, iar pe 19 august (Schimbarea la Față), se permite consumul de pește.
  • Rugăciune și liturghii: În această perioadă, credincioșii participă mai frecvent la slujbe și își intensifică rugăciunea personală. De asemenea, se citesc Paraclisele Maicii Domnului, rugăciuni speciale dedicate Fecioarei Maria.
  • Semnificație spirituală: Acest post este văzut ca o oportunitate de curățire sufletească și trupească, dar și de apropiere de Dumnezeu și de Fecioara Maria. Este un timp de pocăință, smerenie și rugăciune, pregătind credincioșii pentru marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului.

Pe 28 august, de Adormirea Maicii Domnului, credincioșii ortodocși de stil vechi participă la Sfânta Liturghie, aduc flori și ofrande la biserică, și se roagă pentru sănătate, pace și protecția familiei. Această sărbătoare este una dintre cele mai importante din calendarul bisericesc, onorând în mod special pe Maica Domnului ca mijlocitoare între Dumnezeu și oameni.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentInterviu cu cel mai tânăr jucător din Super Liga. Are doar 16 ani
Articolul următorSusține cinematografia autohtonă! Regizoarea Lucia Lupu a lansat o campanie de crowdfunding pentru filmul „Părinți și copii”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.