Fasolea este, fără doar și poate, unul dintre alimentele preferate ale românilor. Este ușor de găsit, se poate păstra multă vreme fără să se altereze și este ingredient principal în multe preparate savurate de oameni din toate colțurile țării.
Cu toate astea, multe gospodine se feresc să o gătească, din pricina timpului lung de preparare. Se spală în mai multe ape, se lasă la hidratat peste noapte și trebuie ținută pe foc mult. Există însă un truc ce te va ajuta.
Cui nu i s-a întâmplat, cel puțin o dată, să descopere că boabele de fasole nu sunt încă fierte, chiar dacă au stat pe foc câteva ore bune? În general, au nevoie de trei, chiar patru ore pentru a fi gătite complet.
Trucul gospodinelor va înjumătăți timpul de gătire
Este o etapă obligatorie, indiferent ce preparat vrei să pui pe masă pentru familie sau prieteni – de la ciorbă, la iahnie sau fasole bătută.
Timpul de gătire variază în funcție de mai mulți factori. Primul pe listă este soiul folosit. Cele cu boabe mici vor fierbe mult mai repede decât cele cu boabe mari. Un rol important îl joacă și compoziția apei. Dacă apa de la chiuvetă este dură, folosește mai bine apă plată, apă filtrată sau apă fiartă și răcită.
Indiferent de condiții, există un produs ce te va ajuta. Tot ce trebuie să faci este să pui o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu în oala cu fasole și vei vedea că va fierbe de două ori mai repede. Pulberea va ajuta boabele să se înmoaie, înjumătățind timpul de gătire.
sursa: playtech.ro
Fasolea își pierde gustul daca pui bicarbonat