Dacă și ție îți plac bananele, fără îndoială ai observat că, în special în sezonul cald, se coc foarte rapid. Poate fi vorba despre temperaturile ridicate din mediul exterior sau poate să aibă legătură cu modul în care le depozitezi în bucătăria ta.
Pentru început, să lămurim una dintre cele mai comune curiozități: bananele trebuie depozitate în frigider sau în afara lui? Răspunsul este foarte simplu. Dacă vrei ca banana să se coacă mai mult sau mai intens păstreaz-o în afara frigiderului, într-un recipient sau coș pentru fructe.
Pe de altă parte, dacă banana este deja coaptă suficient și ți-ar plăcea să o menții în starea respectivă, fără a deveni maro, este recomandat să o depozitezi la frigider, la temperaturi scăzute. Ai grijă să nu o ții foarte mult timp depozitată în aparatul electrocasnic, totuși.
Cum le menții proaspete mai multe zile
Cel mai simplu mod de a încetini maturarea unei banane este să o bagi în frigider, dar poți încerca și să înfășori tulpina unei banane în folie de plastic. Uneori, se poate întâmpla să cumperi bananele direct învelite în folie de plastic. În astfel de cazuri, nu îndepărta materialul.
Cotorul sau locul în care toate bananele se întrunesc în ciorchine reprezintă sursa majorității gazului de etilenă emis, care este vinovat pentru maturarea bananelor. Astfel, dacă vrei ca fructele să nu se coacă prea mult și vrei să le păstrezi proaspete o vreme îndelungată, aplică trucul explicat mai jos.
Dacă bananele pe care le-ai cumpărat de la magazin nu sunt învelite în folie de plastic, ia-le și pune-le câteva secunde sub jetul de apă rece de la chiuvetă. Spală bananele, apoi ia un prosop de hârtie, umezește-l cu apă rece și înfășoară-l în jurul cotorului.
Dacă vei proceda astfel, bananele se vor menține proaspete mai multe zile la rând și nu se vor coace în mod excesiv.
sursa: playtech.ro