Cu siguranță ți s-a întâmplat măcar o dată să cumperi un pepene, crezând că e bun la gust, dar să fii extrem de dezamăgit atunci când ai gustat și ai descoperit că fie nu e dulce, fie e prea crud sau prea copt. Tocmai de aceea e important să descoperi ce trucuri și metode există ca să alegi un pepene roși copt și dulce.
Prima metodă de-a alege pepenele dulce și copt este să te ghidezi după formă. Cei cu formă perfect rotundă sunt dulci, în timp ce pepenii lunguieți sunt mai degrabă apoși.
A treia metodă ca să alegi pepenel dulce este să te uiți atent la codiță. Dacă aceasta e verde, atunci pepenele e proaspăt cules, dacă e uscată, atunci e posibil ca fructul să fie „trecut”, deci să nu mai aibă un gust atât de bun.
O altă metodă care nu dă greș atunci când vine vorba despre alegerea unui pepene dulce și copt este aspectul cojii. Dacă o coajă e deschisă la culoare, atunci poate fructul nu e îndeajuns de bine copt. Dacă avem o culoare închisă, atunci pepenele este copt. Coaja nu trebuie să fie prea uscată sau ofilită, căci înseamnă că pepenele a fost cules de mult timp, deci nu mai e atât de proaspăt.
A cincea metodă ca să alegi pepenele este săă te uiți la „pânzele” de pe coajă, ce au aspect ușor lemnos. Cu cât sunt mai mari, atunci cu atât mai tare cresc șansele ca pepenele să fie dulce și copt.
A șasea metodă ca să alegi un pepene bun la gust este să te uiți la mărime. Caută să cumperi mereu un pepene de mărime medie, dar care să fie cât mai greu cu putință. Acesta este un semn că gustul va fi unul bun și dulce.