În cinci ani, 48 de tineri bibliotecari au fost instruiți în cadrul Proiectului „Inițiere în profesie” / VIDEO

0
328

Cinci ani în urmă, serviciul asistența de specialitate de la biblioteca municipală „Mihail Sadoveanu” din Soroca, a dat start la un proiect de formarea abilităților și competențelor profesionale „Inițiere în profesie”. Iată că și în acest an, au participat la instruiri șapte persoane.

Pe parcursul acestor cinci ani, 48 de angajați noi au fost instruiți de către formatorii centrului biblioteconomic raional de către doamna specialist Secția Cultură și Turism – Tamara Coșciug, doamna directoare a bibliotecii municipale „M. Sadoveanu” – Viorica Gaja, de către șef serviciu asistență de specialitate – Eugenia Coșeru, șef serviciu fonduri – Emilia Evdochimov și șef serviciu informativ-bibliografic – Silvia Dabija.

„Suntem foarte bucuroși că în profesia noastră vin tot mai mulți tineri frumoși însetați de carte. Vrem să ajutăm acești tineri specialiști, ca să facă față provocărilor timpului, de aceea am ales să fim mentorii care-i îndrumă să-și înceapă activitatea cu piciorul drept. Sperăm că sfaturile noastre le vor fi de folos tinerilor specialiști care fac acum primii pași în acest domeniu”, a spus Emilia Evdochimov, șef serviciu fonduri la biblioteca municipală „M. Sadoveanu”.

„Activez în calitate de bibliotecar deja de un an și îmi place mult această profesie. După părerea mea cele mai importante cerințe ale unui bibliotecar ar fi: responsabilitatea, răbdarea, disciplina, modernizarea, abilitățile de comunicare, trebuie să fim mai receptivi la problemele comunității și trebuie să ne implicăm cât mai mult în proiecte”, a mai adăugat Irina Trinchineț, bibliotecară la biblioteca din satul Iarova.

La 1 ianuarie 2023 în rețeaua bibliotecilor publice activau 75 de bibliotecari dintre care 47 cu studii în domeniu, ceea ce constituie 60 % din total. 40 % sunt specialiști cu studii superioare și medii-speciale din alte profesii.


Articolul precedentCăderea Guvernului de la Chișinău: am văzut cine a plecat, să vedem cine vine
Articolul următorTest: Știi cine au fost aceste cupluri celebre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.