Trei proiecte incluse în Programul „Satul european” au fost finalizate în raionul Drochia

0
71

  Trei proiecte în valoare de peste șapte milioane de lei (350 de mii de euro), incluse în Programul „Satul european”, au fost finalizate în raionul Drochia. Ca urmare, mai mulți locuitori ai orașului Drochia au acces la sistem de canalizare, oamenii din satul Ochiul Alb au apă la robinete, iar copiii din Maramonovca beneficiază de mobilier și mijloace educative moderne, scrie moldpres.md

Astfel, cu peste 4,5 mln de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), au fost construiți circa 4 km de rețele de canalizare în partea de sud-est a orașului Drochia. Ca rezultat, a fost asigurat accesul la sistemul de canalizare pentru 261 de gospodării casnice, cinci instituții publice și pentru mai mulți agenți economici.

În satul Ochiul Alb, au fost construiți peste 2 km de apeduct, fiind investiți circa 1,3 mln de lei. Totodată, grădinița și gimnaziul din localitatea Maramonovca au fost dotate cu mobilier și cu mijloace educaționale moderne. Pentru aceasta a fost alocat aproape un milion de lei din FNDRL.

Raionul Drochia beneficiază de 13 proiecte de dezvoltare locală, în cadrul Programului Național „Satul european”. Valoarea totală a acestora este de 59 mln de lei.

Directorul Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), Mihail Croitoru, a declarat că în următoarele luni, vor fi înregistrate zilnic câte 5-7 proiecte finalizate în cadrul Programului „Satul european”.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentCe să faci pentru a nu fi un om plictisitor: 16 sfaturi practice pentru o comunicare eficientă
Articolul următorPreședintele raionului și primarul orașului Călărași au fost reținuți
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.