Micii antreprenori ar putea fi lăsați în pace – pentru încălcări fiscale minore vor fi doar avertizați, nu amendați

0
72
   Parlamentul Republicii Moldova a votat, în prima lectură, un proiect de lege care prevede că, micii antreprenori și oamenii de afaceri care au comis încălcări fiscale minore vor fi doar avertizați, nu și amendați. Este vorba despre încălcări de până la 500 de lei comise de antreprenorii mici și de până la 5000 lei încălcări fiscale comise de oamenii de afaceri.
  În acest context, deputatul PAS Dumitru Alaiba a declarat următoarele: „Unul din angajamentele noastre din această vară a fost de a promova avertizarea în locul amenzii. Foarte des instituțiile de stat persecută antreprenorii și folosesc forța pentru a-i nimici. La moment în Codul fiscal există acest prag de 1000 de lei pentru încălcări nesemnificative. Propunerea este să creștem acest prag de 5 ori pentru a da un spațiu și o relaxare antreprenorilor mici. Deseori aceste amenzi usturătoare vin în urma unor greșeli. Nicio greșeală nu trebuie să te coste afacerea.
Prin asemenea metode vrem să determinăm instituțiile statului să se concentreze pe marile încălcări și să lase micii antreprenori în pace”.

Articolul precedentVă dăm întâlnire la expoziția virtuală foto-documentară „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Articolul următorGata cu studiile online. De luni, 7 februarie, toți elevii revin la ore cu prezența fizică.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.