8 Martie va fi marcat la Soroca și printr-un marș al solidarității

0
92

De Ziua Internațională a Femeii, în Piața Libertății din municipiul Soroca  se va desfășura un ”Marș al solidarității”. Manifestația va fi organizată de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, membră a Coaliției Naționale ”Viața fără violență în familie”, care vrea să spună cu voce tare ce înseamnă această zi, o zi de luptă pentru egalitate. Toți doritorii de a participa sunt așteptați începând cu ora 10.30.

Marșul dedicat Zilei Internaționale a Femeilor este organizat la Soroca pentru prima dată, iar la Chișinău începând cu anul 2011. Violența față de fete și femei rămâne a fi cea mai gravă încălcare a dreptului omului din Republica Moldova, informează organizatorii printr-un comunicat.

Iată doar câteva statistici oferite OSCE:

  •  Aproape jumătate din femeile în vârstă de 18-74 de ani au fost supuse hărțuirii sexuale, începând cu vârsta de 15 ani.
  •  Aproape trei sferturi din femeile din Moldova (73%) care au avut vreodată un partener intim, au fost supuse unei forme de violență.
  •  Cea mai răspândită formă de violență din partea unui partener intim este violența psihologică, la care au spus că au fost supuse 71% din femei (cu mult peste media UE de 43%).
  •  O treime (33%) au afirmat că au fost supuse violenței fizice din partea unui partener intim pe parcursul vieții. Iarăși, aceasta este mult mai mult decât media UE de 20% și mai mult decât în oricare dintre țările europene
  •  Doar în 2019, 7 femei au fost omorâte de partenerii lor.

Evenimentul este desfășurat în parteneriat cu Primăria municipiului Soroca și o sală de sport din municipiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.