75 milioane de euro pentru eficiență energetică în spitale, școli și grădinițe

0
218
La începutul acestui an, Bulgaria avea cel mai scăzut salariu minim brut pe economie din UE (312 euro)

Banca Europeană de Investiții va acorda 75 milioane de euro pentru implementarea Proiectului „Eficiență energetică în Republica Moldova”. În acest sens, Executivul a aprobat, astăzi, Hotărârea de Guvern, promovată  de Ministerul Economiei și Infrastructurii ( MEI) privind negocierea și semnarea contractului de finanțare între Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI).

Câți bani se oferă?

Informația a fost publicată într-un comunicat al MEI. Costul total al Proiectului constituie 75 milioane de euro, care va fi finanțat de un grup de donatori. Astfel,  BEI și BERD vor acorda țării noastre câte un împrumut în valoare de 30 milioane de euro fiecare, iar UE va oferi prin intermediul Platformei de Investiții pentru Vecinătate (NIF) un grant în valoare de 15 milioane de euro. Proiectul va fi implementat începând cu trimestrul III, 2020 până în trimestrul III, 2024.

Cine sunt beneficiarii?

Beneficiarii Proiectului vor fi instituțiile publice de menire socială, precum spitalele republicane, municipale și raionale, grădinițele și școlile. Proiectul „Eficiență energetică în Republica Moldova” va fi implementat în două etape. La prima etapă vor fi finanțate proiectele de eficiență energetică pentru autoritățile publice centrale, inclusiv spitale cu un buget de aproximativ 60 milioane de euro, cu acoperire egală din partea BERD și BEI, iar la etapa a doua – proiectele de eficiență energetică pentru autoritățile administrației publice locale (clădiri de menire socială), cu un buget de cca. 15 milioane de euro.

De implementarea Proiectului vor fi responsabile Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) și Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energiei (UCIPE).

Articolul precedentÎn Belarus OAMENII TRĂIESC UN DEJAVU
Articolul următor600 sticle de bere de ghimbir au fost descoperite de arheologi
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.