7411 persoane vor fi remunerate cu câte 1000 de lei

0
128

  Ieri s-au împlinit 71 de ani de la cel mai mare val al deportărilor, fiind marcată zi de doliu naţional, în memoria persoanelor care au avut de suferit de pe urma represiunilor politice.

Atunci, peste 35 de mii de oameni au fost urcați în vagoane și duși în lagăre de muncă forțată. Cu acest prilej, Guvernul a pregătit un proiect prin care să aloce bani din bugetul de stat pentru victimile represiunilor politice din perioada 1917-1990. Astfel, până acum, 7411 persoane, victime reabilitate ale represiunilor politice, beneficiază şi de ajutor material anual unic în cuantum de 1000 lei.

Pentru stabilirea dreptului la această prestație socială, este necesar să fie depusă o cerere la casa teritorială de asigurări sociale de la locul de trai, cu setul de documente necesar.


Articolul precedent+92 cazuri de COVID-19 confirmate astăzi în republică: În raionul Soroca numărul de infectări a ajuns la 600
Articolul următorCât de MORTAL este de fapt coronavirusul
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.