700 mii de dolari pentru lucrări de reparație la Liceul „Petru Rareș”

0
126

Liceul Teoretic „Petru Rareș” din Soroca va beneficia de finanțare în sumă de 700 mii dolari SUA. Banii sunt oferiți în cadrul proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”. Sursele financiare vor servi la realizarea lucrărilor de reparație a instituției de învățământ.

15 instituții de învățământ din țară, printre care și LT „Petru Rareș” din Soroca, au fost selectate pentru finanțare în cadrul proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”. Proiectul este implementat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării cu susținerea Băncii Mondiale și a Fondului de Investiții Sociale din Moldova.

Potrivit directorului instituției, Dionisie Mitrofan, la selectarea problemelor care urmează a fi soluționate în cadrul proiectului au fost implicați și părinții. “Am desfășurat focus-grupuri cu părinții, pedagogii și elevii și am depistat problemele arzătoare cu care să începem. Am ajns la numitorul comun că începem cu renovarea acoperișului. Pe locul doi este schimbarea geamurilor și termoizolarea pereților la blocul de studii “A”, unde învață clasele gimnaziale și liceale. În continuare, după prioritate sunt lucrările la sistemul de încălzire și reparația blocurilor sanitare”, ne-a informat managerul instituției.

Bugetul total al proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” este de 12 milioane dolari. Fiecare  dintre instituțiile selectate va beneficia de câte 700 mii dolari, cee ce reprezintă cca 12 milioane lei.

Lucrările de reparație vor demara, cel mai probabil, la primăvară. Proiectul urmează a fi implementat până în luna iunie a anului 2019.

Articolul precedentMETEO: Vezi când vor cădea primii fulgi de zăpadă la Soroca
Articolul următorFotografia zilei: Afluentul de rahat al Nistrului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.