62 pacienți în stare gravă și un spital raional în carantină: Bilanțul COVID-19 în Republica Moldova

0
700
Foto: pixabay.com

62 de pacienți bolnavi de coronavirus din totalul de 505, internați în instituțiile medicale din țară, sunt în stare gravă. Alți 158 de pacienți au starea de sănătate satisfăcătoare, a declarat Viorica Dumbrăveanu, Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în briefingul matinal de prezentare a situației epidemiologice privind virusul COVID-19 în Republica Moldova.

Dintre cele 505 cazuri, 80 sunt de import, iar majoritatea sau 425 cazuri sunt cu transmitere locală. De la începutul epidemiei în țara noastră, 26 de persoane au fost tratate de COVID-19, iar 6 pacienți au decedat, a mai informat ministra.

Viorica Dumbrăveanu s-a referit și la spitalele din raionale din Soroca și Ștefan-Vodă, regiuni administrativ-teritoriale în care sunt înregistrate cele mai multe cazuri de COVID-19, după municipiul Chișinău.

Astfel, ministra a anunțat că la Ștefan-Vodă (57 cazuri, inclusiv un deces) Instituția Medico-Sanitară Publică a intrat în carantină, iar toți bolnavii cu coronavirus au fost transportați la Chișinău.

”Dat fiind faptul că este dotat corespunzător și există potențial la nivel de resurse umane,  la etapa respectivă rămâne funcțional, sub monitorizarea continuă realizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale”, a menționat ministra cu referire la Spitalul Raional Soroca.

În același timp, referitor la resurse umane, apar informații alarmante, precum că 27 de lucrători medicali de la Spitalul Raional Soroca ar fi infectați cu COVID-19.

Spitalul Raional Soroca (71 cazuri, dintre care 2 cazuri tratate) activează în continuare în regim normal și nu este plasat oficial în carantină, a menționat Valeriu Bordeian, responsabil de relații cu presa la instituția medicală din raion.

Articolul precedent27 de lucrători medicali de la Spitalul Raional Soroca depistați cu Coronavirus. Va intra instituția în carantină?
Articolul următorCum STAU ACASĂ util și plăcut mai multe locuitoare ale raionului Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.