55 de ani de la inaugurarea Catedrei de instrumente populare a Colegiului de Arte (VIDEO)

0
79

Astăzi se împlinesc 55 de ani de când s-au pus bazele Catedrei de instrumente populare a Colegiului de Arte “Nicolae Botgros” din Soroca. Cu acest prilej în incinta instituției și-au dat întâlnire foștii absolvenți, profesori și tânăra generație a acesteia.

„Este o dată remarcabilă pentru colegiu și pentru localitate. Pe parcursul anilor, Catedra de instrumente populare a oferit culturii naționale nume de valoare precum Nicolae Botgros, Gheorghe Șevcișin, Boris Rudenco și alții, artiști care reprezintă cultura națională”, a declarat pentru Observatorul de Nord directorul colegiului, Emilian Guțu.

Sărbătoarea a fost întregită de către elevii instituției care au cântat la diferite instrumente muzicale, printre care acordeon, saxofon, trompetă și altele.

“Evenimentul de astăzi constituie un bilanț al mai multor generații care au absolvit instituția dată, care la început reprezenta o școală de partid, iar apoi a bibliotecarilor”, ne împărtășește Gheorghe Duminică, profesor la Catedra instrumente populare și dirijorul orchestrei “Nistrenii”.

Citește continuarea articolului în ediția de vineri a ziarului „Observatorul de Nord”.

Articolul precedentDodon și ale lui areopaguri ale tâmpeniei sau Cine l-a inventat și beneficiază de activitatea actualului președinte
Articolul următorÎNTRE NISTRU ȘI PRUT: Stânca Mâgla de pe malul Răutului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.