Eufrosinia Pușcaș din Ocolina sărbătorește 100 de ani de la naștere

0
141

În casa mătușii Eufrosinia Pușcaș din Ocolina duminică va fi mare sărbătoare. La 14 octombrie, femeia va aniversa centenarul, fiind a patra persoană din raionul Soroca care a ajuns la vârsta de 100 de ani.

Eufrosinia Pușcaș a născut trei copii, astăzi a rămas în viață doar fiica mai mare, cu care trăiește împreună. Cu două clase și o viață muncită prin colhoz și gospodărie, astăzi centenara este mai mult în chinuri. De opt ani nu aude și se înțelege cu cei din jur mai mult prin semne, iar de vreo doi ani stă imobilizată la pat.În acte Eufrosinia Pușcaș are înscrisă ziua de naștere la 1 octombrie, dar din cauza diferenței de stiluri, femeia serbează în fiecare an la 14 octombrie. În prima zi a lunii curente, centenara a fost vizitată și felicitată de autoritățile locale.
“Primarul comunei, doamna Valentina Ceban împreună cu angajații primăriei, asistentul social comunitar doamna Galina Bujor, lucrătorul social doamna Tatiana Purici și consilierul local Galina Ganea au mers să aducă flori omagiatei și să-i ureze sănătate. Autoritatea locală a venit și cu cadouri care să o bucure pe bătrânică. Pe chipul bunicuței Eufrosinia puteai să citești o viață de om: cu bucurii și regrete, cu înțelepciune și bunăvoință. La cuvintele care i-au fost adresate a răspuns cu lacrimi în ochi și a urat tuturor să fie sănătoși și să ajungă la vârsta ei. Am admirat-o când mirosea cu atâta ardoare crizantemele care i-au fost aduse în dar. Cred că localitatea noastră se poate mândri că are ca sătean un astfel de om”, ne-a spus Olesea Moraru, secretarul Consiliului local al comunei Ocolina. Vizita a bucurat-o pe ea și pe fiica Elena care va face în curând 80 de ani, ele fiind recunoscătoare administrației locale pentru susținere.

Ion Brighidin


Articolul precedentTragediile ce ne unesc și politica ce ne dezbină
Articolul următorCF „Soroca” este foarte aproape să câștige medaliile de argint
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.