+474 cazuri noi de COVID-19 în republică: Soroca este printre cele mai afectate raioane

0
635

Alte 474 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate miercuri, 12 august, în Republica Moldova, după efectuarea a 2564 teste de laborator. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 28697 cazuri în republică, informează ministerul de resort.

Dintre acestea, 19 998 persoane au fost tratate  de COVID-19, iar 863 au decedat în urma complicațiilor cauzate de virus.

În raionul Soroca au fost confirmate 12 cazuri noi de infectare. Astfel, numărul total de infectări a ajuns la 944, Soroca fiind printre primele regiuni din țară după numărul de persoane infectate, după municipiile Chișinău și Bălți. Dintre cei 994 soroceni confirmați cu COVID-19, 23 au decedat, iar 653 au fost tratați.

Totodată ministerul raportează despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

 

Deces 858: Femeie de 86 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 1 august, la Spitalul Clinic Municipal Gh. Paladi. Comorbidități: cardiopatie ischemică, insuficiență renală, demență senilă.

 

Deces 859: Bărbat de 66 ani, din raionul Căușeni. Deces la domiciliu, familia a refuzat spitalizarea. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, hepatită cronică virală,  fibrilație atrială cronică tahisistolică.

 

Deces 860: Femeie de 68 ani, din mun. Chișinău. Transferată, la data de 29 iulie, de la Spitalul Sf. Treime, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: pielonefrită cronică bilaterală, hipertensiune arterială.

 

Deces 861: Femeie de 74 ani, din raionul Anenii-Noi. Internată la data de 8 august, la SCM Sf. Treime. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială, infarct miocardic vechi.

 

Deces 862: Femeie de 61 ani, din raionul Cahul. Internată la data de 3 august, la Spitalul Raional Cahul. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, obezitate, insuficiență cardiacă.

 

Deces 863: Femeie de 77 ani, din raionul Cahul. Internată la data de 28 iulie, la Spitalul Raional Cahul. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Articolul precedent7.800.000 lei pentru achitarea indemnizațiilor angajaților infectați cu COVID-19
Articolul următorVino la concertul caritabil al corului BELCANTO și ajută-l pe Nicolae Solovei să se trateze
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.