+474 cazuri noi de COVID-19 în republică: Soroca este printre cele mai afectate raioane

0
635

Alte 474 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate miercuri, 12 august, în Republica Moldova, după efectuarea a 2564 teste de laborator. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 28697 cazuri în republică, informează ministerul de resort.

Dintre acestea, 19 998 persoane au fost tratate  de COVID-19, iar 863 au decedat în urma complicațiilor cauzate de virus.

În raionul Soroca au fost confirmate 12 cazuri noi de infectare. Astfel, numărul total de infectări a ajuns la 944, Soroca fiind printre primele regiuni din țară după numărul de persoane infectate, după municipiile Chișinău și Bălți. Dintre cei 994 soroceni confirmați cu COVID-19, 23 au decedat, iar 653 au fost tratați.

Totodată ministerul raportează despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 858: Femeie de 86 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 1 august, la Spitalul Clinic Municipal Gh. Paladi. Comorbidități: cardiopatie ischemică, insuficiență renală, demență senilă.

Deces 859: Bărbat de 66 ani, din raionul Căușeni. Deces la domiciliu, familia a refuzat spitalizarea. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, hepatită cronică virală,  fibrilație atrială cronică tahisistolică.

Deces 860: Femeie de 68 ani, din mun. Chișinău. Transferată, la data de 29 iulie, de la Spitalul Sf. Treime, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: pielonefrită cronică bilaterală, hipertensiune arterială.

Deces 861: Femeie de 74 ani, din raionul Anenii-Noi. Internată la data de 8 august, la SCM Sf. Treime. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială, infarct miocardic vechi.

Deces 862: Femeie de 61 ani, din raionul Cahul. Internată la data de 3 august, la Spitalul Raional Cahul. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, obezitate, insuficiență cardiacă.

Deces 863: Femeie de 77 ani, din raionul Cahul. Internată la data de 28 iulie, la Spitalul Raional Cahul. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.