23 de goluri au marcat tinerii fotbaliști soroceni într-un turneu republican

0
229

O selecționată de tineri fotbaliști, care practică jocul cu balonul rotund la Școala sportivă raională Soroca a participat la un turneu republican la mini-fotbal dotat cu „Cupe tinerelor talente”, care a avut loc în satul Rădoaia, raionul Sângerei. „Picii” antrenați de Petru Ciobanu au arătat o mare poftă de joc, marcând în poarta adversarilor nu mai puțin de 23 de goluri (în 4 meciuri – deci, o medie de aproape șase goluri per meci!), obținând într-un final medaliile de bronz și aprecierea celor care au urmărit această competiție foarte interesantă.

La turneu au participat opt echipe – în afară de soroceni, două echipe de la Academia de Fotbal „Viitorul” din Chișinău, echipa Școlii sportive din municipiul Bălți, echipa „Atletic” din Bălți, precum și echipele din Sângerei, Florești și Rădoaia… Cele op competitoare au fost împărțite în două subgrupe, iar sorocenii au câștigat, la prima etapă, două meciuri și au suferit o înfrângere – 9-3 cu echipa „Atletic! Din Bălți, 9-1 cu una din echipele Academiei „Viitorul” și 0-5 cu formația din Sângerei, care a devenit învingătoarea turneului. În etapa a doua, elevii antrenorului Petru Ciobanu au câștigat meciul pentru medaliile de bronz, în confruntarea cu cea de-a doua echipă a Academiei „Viitorul”, scor 5-2. Învingătoare a turneului a devenit echipa din Sângerei care, în meciul decisiv, au fost mai buni decât adversarii din Florești, scor 6-2.

„A fost un turneu foarte bine organizat și foarte interesant, iar fotbaliștii soroceni au avut o evoluție frumoasă, drept dovadă fiind numărul de goluri marcate și locul III ocupat. Toți tinerii fotbaliști au fost la înălțime, dar în special ași vrea să-i menționez pe Arcadie Sochircă (Soroca), Vadim Dorogan (Bădiceni), Andrei Zabulica, Maxim Porumbac, Dumitru Ciobanu (toți din Racovăț), Adrian Șoimu (Volovița). Mulțumesc tinerilor fotbaliști și domnului Andrei Jitniuc, specialist în problemele tineretului și sportului la Consiliul raional, pentru sprijin și ajutor în participarea la acest turneu”, ne-a declarat antrenorul Petru Ciobanu. (Dan AOLEI)

Articolul precedentTrei femei și un bărbat au fost uciși de virus
Articolul următorActorul Iurie Darie – de la Soroca la București / VIDEO
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.