20 copii din Soroca se vor bucura de câte o tabletă nouă din partea României!

0
175

Astăzi, pe meleagurile Sorocii a pășit Moș Crăciun de România. Consulul General al României la Bălți, Petrișor – Ionel Dumitrescu a donat 20 de tablete marca Lenovo pentru copii nevoiași din raionul Soroca, ca și aceștia să poată beneficia de o comunicare eficientă cu colegii și profesorii săi.

Consulul General al României, Petrișor – Ionel Dumitrescu: „Cu cel mai frumos gând astăzi am revenit la Soroca pentru a oferi din partea Guvernului României 20 de tablete pentru copii din familii fără posibilități, de a putea să se conecteze, de a putea să fie aproape de colegii și de pedagogii lor și să nu aibă sincope în activitatea școlară”.

Vicepreședinții raionului Soroca, Svetlana Păunescu și Iurie Tănase, s-au arătat foarte mulțumiți de donația primită din partea fraților români. Cea mai mare bucurie este că tânăra generație are oportunitatea de a primi acces la surse și că viitorul lor este susținut. „Această donație este foarte importantă pentru noi, pentru că este o altă deschidere înspre noi, spre cei de aici, din Republica Moldova. Copii, sunt viitorul nostru și care numaidecât trebuie să aibă acces la învățătură, la cunoștință, să poată să-și făurească un destin, să poată accesa toate posibilitățile pe care le au și să se poată dezvolta în continuare în beneficiul întregii societăți și în special a lor personal”, ne-a comunicat Svetlana Păunescu.

„Îi mulțumim Guvernului României pentru gestul făcut anume pentru copii, pentru viitorul nostru. Totodată, nu este prima donație, raionul Soroca a beneficiat de microbuze școlare care le creează copiilor posibilități de acces la studii de calitate. Au mai fost investite și în instituții preșcolare milioane de lei, care au fost rupți din bugetele fraților noștri români și oferite nouă ca să fim în rând cu lumea. Este un lucru extraordinar și îi mulțumesc Domnului Consul și-l rog și de aici în acolo să lobeze așa cum a făcut-o dintotdeauna”, spune Iurie Tănase.

În total, pe întreg teritoriul Republicii Moldova au fost distribuite 606 tablete. Guvernul României împreună cu organizația Copil Comunitate Familie au repartizat în raionul Soroca 20 de tablete. Restul au fost repartizate în alte raioane din republică.
Valeria Prisacari

Articolul precedentCe motive ar avea „acceleratul de Kiev” să nu oprească în „gara Chișinău”?
Articolul următorCare sunt beneficiile măștilor faciale și cum se aplică corect?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.