15 rafturi noi și 20 costume naționale pentru Biblioteca Publică Rudi

0
154
Recent, „GAL Coline Nistrene” a anunțat apelul nr. 1, pentru doritorii de a depune cereri de finanțare a proiectelor. Au fost depuse 27 propuneri de proiect, dintre care au fost selectate 16, iar selecția la eligibilitate le-au trecut doar 11 proiecte. Nu au ezitat șansa de participare și Eugenia Orghian, bibliotecara de la Biblioteca Publică Rudi, împreună cu Veronica Ruga, directoarea IT „Îngerașii”.

Doamnele, au implementat un proiect cu genericul „Biblioteca modernă ascultă vocea comunității și abordează necesitățile ei” și l-au câștigat. Finanțarea proiectului vine din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural. Biblioteca Publică – Sătească Rudi este o bibliotecă dotată cu tehnologii moderne și cu servicii de calitate.

„Avem doar 13 locuri pentru utilizatori, foarte des se întâmpla că nu avem destul spațiu pentru organizarea activităților culturale și serviciilor de bibliotecă. Spațiul de care am beneficiat în urma instalării noilor rafturi ne permite să organizăm activități cultural – artistice în parteneriat cu instituțiile publice și beneficiarii bibliotecii”, ne spune Eugenia Orghian, bibliotecara.

Și pentru că majoritatea activităților au tematica portului popular și tradițiilor naționale, pentru satisfacerea intereselor utilizatorilor au fost achiziționate costume naționale în urma acestui proiect. De acum înainte, activitățile culturale vor avea o altă culoare. Pe lângă achiziționarea costumelor naționale, au fost reînoite și rafturile.

„Biblioteca Publică Rudi este o bibliotecă modernă, dotată cu tehnologii și  servicii de calitate, cu spațiul destul pentru petrecerea activităților culturale și pentru organizarea evenimentelor”, a spus Alina Ș, utilizatoarea bibliotecii.

Datorită implementării proiectului, se promovează imaginea bibliotecii și portului popular prin dotarea bibliotecii cu 15 rafturi noi și 20 costume naționale de calitate. După implementarea proiectului s-a mărit eficient spațiul bibliotecii.

„Datorită faptului că vom fi asigurați cu costume naționale noi, vom putea participa la festivalurile care se desfășoară în localitățile GAL: Festivalul plăcintelor de la Șolcani, Festivalul covorului de la Bădiceni, Festivalul apelor de la Dărcăuți, Festivalul meșteșugăritului de la Rublenița” ne mai spune Eugenia, bibliotecara.

Suma totală a proiectului este de 111 mii de lei, din care 20% sunt contribuite de primărie.

Curând, serviciile de calitate se vor mări în număr.


Articolul precedentNatalia PAVEL: „Lucrurile mărunte le transform în artă” / GALERIE FOTO
Articolul următorDrochia și Botoșani reuniți sub Steaua lui Eminescu / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.