De la Botoșani, cu Trofeul pentru locul I a revenit la Soroca trupa Teatrului „Veniamin Apostol”!

0
191
 Ai noștri ca brazii!
În orașul Dorohoi din județul Botoșani a avut loc ediția a IV-a a Festivalului de Teatru pentru Amatori „SUS CORTINA”, la care au participat actori și colective de pe ambele maluri ale Prutului. 
  Printre participanți s-a numărat și trupa Teatrului „Veniamin Apostol” din Soroca, cu spectacolul „Lumea lui Guguță” de Spiridon Vangheli, în regia lui Alexandru Cozub. Și încă cum a participat! Drept dovadă este Trofeul pentru locul I, înmânat de organizatori – Consiliul Județean Botoșani, Primăria municipiului Dorohoi, Școala Populară de Arte „George Enescu” din Botoșani –  tinerilor artiști ghidați cu atâta dragoste și profesionalism de maestrul Petre Popa.
Drumul spre Dorohoi a pornit din clipa când spectacolul „Lumea lui Guguță”, după opera scriitorului Spiridon VANGHELI, în regia lui Alexandru COZUB, a văzut lumina rampei la Teatru din Soroca. Drum care nu putea ocoli Ipoteștii, locul unde a coborât printre oameni Luceafărul pentru a înălța o națiune până în tării… Lacul cu nuferi galbeni și albi a ascultat tihnit poeziile rostite și cântecele cântate de membrii studioului „Cortina”, de pe lângă Teatrul „V. Apostol”. (Colectiv care îmi solicită, de vreo 12 ani de zile, un efort aparte ca să-l pot păstra și dezvolta. Momentul de la Ipotești le-a făcut vocile mai sigure, mai clare și mai sunătoare și gesturile mai convingătoare… Asta cred, pentru că altfel nu ar fi putut vrăji spectatorul select și juriul ce a făcut onoare Festivalului. Am reținut momente importante: la Botoșani, chiar iubesc și prețuiesc Teatrul, nu doar folosindu-i imaginea în discursuri sterile. Am aflat despre desfășurarea a câtorva festivaluri de teatru chiar: la Botoșani, Pașcani, Dorohoi.., cu deschiderea claselor de teatru pentru copiii talentați. Fotografiile care urmează să apară mai jos, vor vorbi mai mult decât aș putea eu povesti, însă, nu pot să nu le exprim public, Recunoștința, Admirația și Prețuirea pentru munca organizatorilor (numele lor și ale membrilor juriului se regăsesc pe diplomele care le-au înmânat cu generozitate). Pace! Sănătate și ediții cât mai reușite pe viitor! Calea spre succes trece prin ființa ta și printre oamenii de marcă pe care îi întâlnești în viață! Mulțumiri întregului colectiv al Teatrului „V.Apostol” și părinților!”, a scris pe pagina sa de Facebooc, directorul Teatrului „Veniamin Apostol”, Petre Popa.
  Felicitări și la mai multe trofee!

Articolul precedentFOTOGRAFIA ZILEI: Flori din suflet pentru consăteni
Articolul următorDespre ce au discutat agricultorii soroceni cu Ministrul Agriculturii Vladimir Bolea
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.