13 persoane au fost internate la Spitalul Raional Soroca, după ce s-ar fi intoxicat la o masă de pomenire

0
3048

Informația a fost confirmată pentru Observatorul de Nord de surse din cadrul Spitalului raional Soroca și a Centrului de Sănătate Publică Soroca (CSP). 

 Am apelat medicii de la Spitalul Raional, care ne-au confirmat că, la acel moment, 10 cetățeni din raionul Soroca au fost internați. Mai multe informații nu ne-au fost oferite. 

Nicolae Gorcinschi, medic-epidemiolog la CSP, ne-a comunicat că 13 cetățeni sunt internați cu simptoame de toxinfecție alimentară. „Bolnavii sunt consultați de medicii infecționiști, care vor pune diagnosticul. Primele semne clinice prezente: febră 38,5, greață, vomă, dureri abdominale, în baza lor putem suspecta toxiinfecție alimentară. Șeful CSP se ocupă cu agentul economic care a pregătit masa la ceremonia la care au mâncat pacienții. O să vadă meniul, productele, dacă vor fi probe le va preleva”, a mai spus specialistul.

Potrivit informațiilor pe care le deținem, persoanle internate au participat la o ceremonie de înmormântare în satul Holoșnița, raionul Soroca. Masa de pomenire a fost pregătită de un restaurant din Drochia, fapt confirmat și de specialiștii CSP. 

Vom urmări evoluția evenimenteleor și vom eveni cu detalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.