11 mii tone de mere riscă să se strice în raionul Soroca, producătorii de fructe și procesatorii bat alarma / VIDEO

0
1071

La Consiliul Raional Soroca a avut loc o ședință cu producătorii și procesatorii de fructe din raionul Soroca. La întrunire s-a discutat despre problemele agricultorilor, și în special s-a menționat că în frigiderele din raionul Soroca sunt peste 11 mii tone de mere, care așa și nu au fost vândute. O soluție menționată de producători și autorități, ar fi înlesnirea exportului pe piața română.

La fel bate alarma și Fabrica de conserve „Alfa-Nistru”, a cărei cheltuieli pentru procesarea fructelor s-au majorat prea mult în ultimele luni. Producătorii și procesatorii solicită susținerea statului în rezolvarea crizei în care s-au pomenit. Agricultorii au semnat și o adresare pe care au înaintat-o conducerii Republicii Moldova, solicitând o întrevedere urgentă a Ministrului Agriculturii cu livădarii din nordul republicii.

Vicepreședintele raionului Soroca, responsabil de agricultură, Iurie Tănase, a subliniat că autoritățile publice locale vor face tot posibilul pentru a asigura comunicarea dintre agricultori și autoritățile centrale, iar problema să fie rezolvată. La rândul lor, reprezentanții autorităților centrale menționează că la nivel de guvern se încearcă deja a identifica soluții.

Producătorii de fructe și procesatorii din nordul republicii sunt în așteptarea întâlnirii cu Ministrul Agriculturii, care ar putea avea loc la sfârșitul acestei săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.