10 școli, 171 de clase, nu și din raionul Soroca, învață la distanță, din cauza carantinei.

0
162

 Din cele 1240 de instituții de învățământ general publice și private care activează în R. Moldova, 10 își desfășoară activitatea la distanță din cauza carantinei, ca și în cazul a 171 de clase. Anunțul a fost făcut de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, până la ziua de azi, 187 de elevi au fost depistați cu COVID-19, iar 4958 au fost plasați în regim de autoizolare. De asemenea, 173 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, în autoizolare fiind plasate alte 288 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 40 de persoane, iar alte 118 se află în autoizolare. „În primul rând, se observă că începerea școlii nu a dus la o creștere majoră a numărului de infectări, numărul acestora fiind aproximativ egal în rândul populației generale comparativ cu populația școlară. Aceste date ne arată că cel puțin până acum, școala nu a fost o sursă de risc mai mare decât au fost activitățile celor neimplicați în procesul educațional”, a opinat Șarov.

Ministrul a menționat că numărul de școli închise în două săptămâni este același cu numărul de școli închise la 1 septembrie. „Dar, așa cum ne așteptam, avem un număr crescător de clase care activează la distanță din cauza virusului”, a adăugat Șarov. Șeful de la educație a subliniat că au fost luate măsuri pentru optimizarea procesului educațional pentru copiii care din cauza COVID-19 trebuie să stea în continuare acasă.

 

 

 


Articolul precedent+527 cazuri noi de infectare cu COVID-19 în republică și 14 decese: La Soroca este stabilitate
Articolul următor112: 1.600.000 de apeluri în 8 luni
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.