10 moduri prin care corpul tău încearcă să îți spună că ceva este în neregulă cu tine

0
1993

 Dorința de a mânca ceva sărat sau de a dormi tot timpul poate fi un semn al unei probleme mai profunde sau al unei lipse de minerale și vitamine, spun specialiștii. De aceea, este întotdeauna o idee bună să se acorde atenție oricăror obiceiuri noi  în curs de dezvoltare, mai ales dacă apar brusc de la nicăieri.

Am făcut o listă cu lucrurile pe care corpul tău poate încerca să ți le spună, în speranța că te vor ajuta să trăiești o viață lungă și fericită!

1. Un sentiment de mâncărime teribil al picioarelor

Dacă aveți senzații ciudate la nivelul tălpilor, precum mâcărimea sau dorința de a vă deplasa, poate fi un simptom al sindromului picioarelor neliniștite. Această tulburare este de lungă durată și de multe ori simți acest disconfort noaptea când încerci să te odihnești.

2. Îngroșarea pielii

Nu ignorați problemele de piele și nu le subestimați. Atunci când pielea devine groasă și există si mâncărime, poate fi un semn al unor probleme interne precum o tulburare hormonală, eczeme sau alergii. Puteți face unele analize de sânge dacă această problemă persistă sau dacă se înrăutățește.

3. O schimbare a scrisului de mână, o pierdere a mirosului sau vise intense

Toată lumea a auzit probabil de boala Parkinson, dar nu mulți dintre noi cunosc simptomele acesteia. Tremurul, încetinirea mișcării, somnul slab însoțit de coșmaruri și schimbările de vorbire și scriere pot fi semne ale bolii, avertizează medicii.

4. Comportament supărat, nervos și agresiv

Izbucnirile de furie nu pot fi întotdeauna un rezultat al personalității tale. De fapt, ar putea fi depresie, spun unii cercetători. Potrivit acestora, depresia nu este întotdeauna manifestată ptrintr-o lipsă de energie sau sentiment de tristețe – poți avea și un comportament agresiv.

5. Dormi prea mult

Această tulburare se numește hipersomn și poate fi provocata de lucruri care dovedesc că nu este doar oboseală, spun medicii. Unele boli autoimune pot provoca senzația de somn aproape oriunde. De asemenea, consumul de băuturi alcoolice înainte de somn poate provoca acest efect.

6. Modificări ale culorii ochilor

Dacă există un inel alb sau gri în jurul corneei ochilor, poate fi un semn al colesterolului ridicat pentru persoanele sub 45 de ani, au observat medicii. Inelul este inofensiv și are doar un efect vizual.

 

7. Poftă de sare

Este bine să îți placă mâncarea sărată, dar când nu o mai poți controla și mâncarea sărată devine singurul lucru pe care ți-l dorești, este timpul să te întrebi de ce. Acest lucru poate semnifica o deficiență de fier, anemie, deshidratare sau sindrom premenstrual, potrivit unor surse medicale.

8. Uitare, oboseală și libido scăzut

Uneori, oamenii confundă asta cu depresia, deoarece se pare că ești atât de obosit și săturat de tot si nu ai energia să-ți amintești lucrurile. Medicii împărtășesc faptul că este mai bine să nu ignori o astfel de afecțiune, deoarece poate semnifica o problemă de hormoni tiroidieni în organism.

9. Îți este sete tot timpul

Nu este normal să te simți însetat tot timpul, spun specialiștii. Există unele cazuri când poate fi de la mâncarea pe care o consumi, așa că verifică dacă mănânci prea multe produse picante sau sărate. Setea neîncetată ar putea fi și un semn de diabet sau de sarcină.

10. Vrei să mesteci gheață

Dorința de a zdrobi gheață poate fi ușor explicată și poate fi mai mult decât un obicei. O deficiență de fier sau anemie ar putea fi motivul acestei dorințe neobișnuite, au arătat unele cercetări. Poate ar trebui să faceți anumite analize de sânge pentru a verifica și pentru a vedea dacă trebuie să începeți să luați suplimente.

SURSA: știai.net


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentSĂNĂTATE: 9 semne de avertizare că inima ta nu funcționează corect
Articolul următorCine a botezat Soroca „Sinaia Basarabiei”?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.